Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
'Boko Haram 20 kadını daha kaçırdı'
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-06-2014 15:26 - 1154 Okunma

Nijerya'da görgü tanıklarının ifadelerine göre, Boko Haram'a bağlı olduğundan şüphelenilen militanlar, ülkenin kuzeyinde 200'den fazla kız öğrencinin kaçırıldığı bölgede en az 20 kadını daha kaçırdı.

Görgü tanıkları, kadınların silah zoruyla kamyonlara bindirilip Borno vilayetinin bilinmeyen bir yerine götürüldüklerini aktarıyor.

Göçebe Pöller etknik grubunun yaşadığı bölgede Perşembe günü meydana gelen olayla ilgili Nijerya ordusu herhangi bir açıklama yapmadı.

Ordu, ülkenin kuzeydoğusundaki saldırıları engelleyemediği için eleştiriliyor.

Bölge halkı, olağanüstü hal ilan edilmesine rağmen ordunun etkin olmadığını bu nedeniyle de Boko Haram militanlarının bölgede serbestçe hareket edebildiğini belirtiyor.

Militanların kaçırdığından şüphelenilen 20 kadın, 14 Nisan'da Kamerun sınırına yakın Chibok köyünde 200'den fazla kız öğrencinin kaçırıldığı bölgede kayboldu.

Bölgede saldırılara karşı kurulan yerel gruba üye bir Nijeryalı, militanların kadınların yanı sıra, onları korumaya çalışan üç erkeğin de kaçırıldığını söyledi.

Alhaji Tar, "Olaydan üç saat sonra haberimiz oldu. Peşlerinden gittik ama araçlarımızla çok uzağa gidemedik. Kaçırıldıkları haberi de bize geç ulaştı" dedi.
Türkiye 'terör örgütleri' listesine ekledi

Kız öğrencilerin kaçırılmasından sonra Nijerya hükümetinin Boko Haram'la mücadelesinde zayıf kalmasına hem uluslararası hem de ulusal tepki giderek artıyor.

Nijerya ordusu dün yaptığı açıklamada, 'terörle mücadele operasyonu' kapsamında 50 isyancıyı öldürdüklerini ve Borno ile komşu Adamava vilayetlerinde İslamcı militanların baskınlarına engel olduklarını söyledi.

Diğer yandan Türkiye de Boko Haram'ı, 'terör örgütleri listesine' ekledi.

Düzenlemeye Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan malvarlığının dondurulmasına ilişkin 30 Eylül 2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'yla gidildi.

Son günlerde militanların köylere yönelik saldırıları da arttı. Yalnızca Gwoza bölgesindeki Borno vilayetine düzenlenen saldırıda ölü sayısının 200'ü bulduğundan endişe ediliyor.

Norveç Mülteci Konseyi ve Ülkesinde Yerinden edilenleri İzleme Merkezi'nin ortak raporunda son bir yıl içinde Boko Haram saldırılarında 3 bin 300 kişinin öldüğünü kaydediyor.

Boko Haram'la mücadelenin ele alındığı geçen ay Paris'teki toplantının ardından İngiltere hükümeti, 12 Haziran'da Londra'da Nijerya'nın güvenliğinin masaya yatırılacağı bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-06-2014 15:26 - 1154 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım