Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
'Büyük Felaket''in 65'inci yıl dönümü
İsrail'e NAKBA öfkesi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-05-2013 16:44 - 1052 Okunma

  Filistinliler İsrail tarafından zorunlu göçe tabi tutulmalarının 65'inci yılı Batı Şeria'nın Ramallah kentinde protesto edildi.


 
Mülteci kamplarında yaşayan Filistinli gençler Nakba'nın (Büyük Felaket) yıldönümü münasebetiyle 65 meşale taşıyarak İsrail'e tepkilerini dile getirdi.
 
Binlerce Filistinlinin katıldığı gösteride, meşale taşıyan gençlerden İbrahim Cemal, " Nakba gösterilerini, vatanımız Filistin'e dönüş hakkımızı vurgulamak için düzenliyoruz" dedi.


 
Gösteriye katılan 60 yaşlarındaki Filistinli kadın ise gösterileri, "vatana dönüş çanlarının çalması" şeklinde nitelendirerek, "Ailelerimizi dönüş hakkından feragat ettirecek hiç bir gerekçe söz konusu olamaz" diye konuştu.
 
Gösterinin organizatörlerinden Naci Kemal, vatana dönüş hakkının hem kişisel hem de toplumsal hakları olduğunu vurguladı. Kemal, "Hiç bir Filistinli, dönüş hakkının yer almadığı kararların uygulanmasını kabul etmeyecektir" ifadesini kullandı.


 
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gösteri düzenlendi
 
Lübnan'dakiFilistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FDHKC) Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (UNESCWA) binası önünde düzenlediği gösteriye, siyasi partiler ve Filistinli grupların yanı sıra ülkedeki Filistinli mülteciler katıldı.
 
FDHKC üyesi Ali Faysal, Filistinlilerin üçte ikisinin vatanlarından zorla çıkarıldığını ifade ederek, "Filistin halkının Nakba münasebetiyle bir araya gelmesi, onların vatanlarına dönüş haklarına bağlılıklarının göstergesidir. Uluslararası kurumların bu konuda sessiz kalmaları ise alınlarında kara bir leke olarak kalacaktır" dedi.
 
Hizbullah liderlerinden Atallah Hammud da Batı'nın kışkırttığı ırkçılık teorisinin pratiğe dökülmüş halidir" diye konuştu.


 
Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in bağımsızlığını ilan etmesi ve 1948 yılında zorunlu göçe tabi tutulmaları nedeniyle 15 Mayıs'ı Nakba olarak anıyor.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-05-2013 16:44 - 1052 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım