Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Faruk el-Şara Yalanı Bu Görüntüyle Ortaya Çıktı
Kaçtığı iddia edilen Faruk el-Şara Şam'da İranlı hükümet temsilcisiyle buluştu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-08-2012 09:36 - 1099 Okunma

Sana ajansının haberine göre, görüşmede Lahham; iki kardeş ülkeyi bir birine bağlayan ilişkilerin derinliğini ve metanetini ifade ederken, İran’ın Suriye'yi destekleyen dürüst ve gerçeklere dayalı tutumlarına işaret etti.

 
Suriye'ye yönelik komplo kapsamında yürütülen medya savaşında 270’ten fazla medya kanalının Suriye'deki gerçekleri çarpıtma ve kamuoyunu aldatma dezenformasyonunda bulunduklarını ifade eden Lahham; başta Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar olmak üzere bazı bölge ülkelerinin teröristlere ve teröre sağladıkları her türlü desteğe dikkat çekti.
 
İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi ise iki dost ve kardeş ülke ve halkları arasındaki ilişkilerin metanetine dikkat çeken Burucerdi; ikili ilişkileri daha farklı alanlarda ve yönlerde genişletmede ortak arzunun bulunduğunu söyledi.
 
İran’ın uluslararası platformlarda Suriye'nin yanında olma ve onu desteklemede hiç bir çabayı esirgemeyeceğini belirten Burucerdi; İranlı yetkililer ile Suudi Arabistanlı ve Türk yetkililer arasında son olarak yapılan temaslarda da bunu yaptığını ekledi.
 
Burucerdi; Suriye'nin, ulusal güvenlik ve istikrarını tehdit eden silahlı terör gruplara karşı koymada meşru bir hakka sahip olduğunu ifade ederken, İran’ın bu çerçevede onu desteklediğini söyledi.
 
Bazı ülkelerin ‘milli güvenliğini tehdit eden silahlı terör grupra karşı savaştığı süreçte Suriye'deki teröristleri desteklediklerine işaret eden İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi; İran’ın bir kaç gün içinde Tahran’da düzenlenecek tarafsız ülkeler zirvesinde Suriye'nin krizden çıkmasında sunulacak önerileri masaya yatıracağını ekledi.
 
Suriye’deki krizin çözümünün Suriyeliler ailesinin kendi içinde gerçekleştirilmesi gereğine işaret eden Alaeddin Burucerdi; süren koşullarda İran’ın Suriye’ye desteğinin devam ettiğini ifade etti.
 
Burucerdi; Suriye’nin maruz kaldığı saldırıların Suriye’yi başta Filistin direnişi olmak üzere bütün ulusal direnişleri destekleyen tutumunu değiştirmeyi hedef aldığını bu nedenle bu süreçte Suriye’yi desteklemenin Filistin direnişini desteklemek anlamına geldiğini belirtti.
 
Suriye’nin yaşadığı krizi zaferle aşacağını vurgulayan Burucerdi; Suriye’ye düşman bütün devletlerin girişim ve çabalarının hezimetle sonuçlanacağını beyan etti.
 
Toplantıya İran’ın Şam’daki Büyükelçisi ve İran Şura Meclisi üyelerinden bir heyetin yanı sıra Halk Meclisinde Milli Güvenlik ve Dış ilişkiler Komisyonları katıldı. 
 
 İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Şam'da Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile görüştü.
Mehr haber ajansının Suriye devlet televizyonuna dayandırdığı habere göre, İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile bir araya gelerek görüş alışverişi yaptı.
 
Görüşme hakkında ayrıntı verilmedi.
 
 
Suriye devlet başkanı yardımcısı Faruk el-Şara haftalar sonra ilk kez kamu oyu önünde görünerek Esad hükümetini terkettiği ve Ürdün’e sığındığı yolundaki söylentilere son verirken yalan haberlerin boyutuda bir kez daha ortaya çıkmış oldu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-08-2012 09:36 - 1099 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım