Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Irak Parlamento Seçimleri 30 Nisan’da
IYSK Türkiye Ofisi çalışmaların tamamlandığın söyledi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-04-2014 09:27 - 1785 Okunma
22 milyon seçmenin oy kullanacağı Irak’ta, seçim hazırlıkları sürüyor. Dost ve komşu ülke Irak üçüncü kez parlamento seçimlerine gidiyor.
 
Ancak bu seçimler eski klasik yöntemlerle değil, Türkiye’de bile olmayan modern yöntemlerle gerçekleştirilecek. Seçimler elektronik ortamda yapılacak. Seçmen Irak Yüksek Seçim Kurulunun vereceği dijital kartlarla oyunu kullanacak. İspanya şirketiyle anlaşan Irak hükümeti, 200 milyon dolarlık bir yatırımla seçimleri modern yöntemlere gerçekleştirecek. Artık yerel ve genel seçimler bu yöntemle yapılacak. 
 
Irak Hükümeti bu konuda dünyanın bir numarası olan İspanyol şirketiyle anlaştı. Seçmenin  %75’ne kartlar dağıtıldı bile.  
 
Irak dışında yaşayan Irak vatandaşları için toplam 20 ülkede oy kullnm merkezleri oluşturuldu. Yurt dışı seçimleri için ana merkez İstanbul seçildi.
 
Konuyla ilgili Irak Yüksek Seçim Kurulu Türkiye Ofisi Müdürü Kazım Gillavi İbady’le İstanbul Topkapı da bulunan ofisinde görüştük. 
 
İbady, 2010 seçimlerin İstanbul’da 1500 Ankara’da 1700 Irak vatandaşının oy kullandığını belirterek şunları anlattı: Türkiye ofisi olarak Irak dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanması için 20 ülkede sandıklar kurulacak. Buralarda görev yapacak olanlar ofisimizde eğitimlerini aldılar.  
 
İstanbul’da toplan 30 sandıkta oy kullanılacak. Seçimlerin yapılacağı bölgeler Fatih, Mecidiyeköy (Şişli) Kadıköy Moda. Ankara’da ise Milli Kütüphane’de sandık başına gidilecek. Türkiye ve diğer 19 ülkede yaşayan Irak vatandaşları 27-28 Nisan’da sandık başına gidecek. Seçimler saban 09’da başlayacak akşam saat 17: 00 sona erecek.   
 
Irak seçimlerine 325 grup katılıyor. Ancak bu grupların koalisyon şeklinde tek listeler halinde seçimlere katılacak. Önümüzdeki günlerde hangi gurupların kimlerle seçimlere katılacağı da netleşmiş olacak. Seçimler Irak genelinde yapılacak. 
 
Irak Yükse Seçi Kurulu Türkiye Ofisi Müdürü Kazım Gillavi İbady, seçim kurulunun bütün hazırlıklarını tamamladığını, hükümetin de gerekli olan bütün tedbirleri alığını söyleyerek ekliyor: Ben bütün Irak vatandaşlarının seçimlere katılmalarını ve bu demokrasi düğününe mutlaka iştirak etmelerini arzu etmekteyim. Ülkemizin geleceği için bunu çok önemiyoruz. 
 
Ayrıca Türkiye devleti İçişleri Bakanlığıyla Irak Yükse Seçim Kurumu çok verimli toplantılar gerçekleştirdi. İstanbul ve Ankara’da yapılacak olan seçimler için bir karşılık almadan, gerekli olan bütün güvenliğin sağlanacağı sözünü verdiler. İstanbul Vali yardımcısıyla da görüşmemiz oldu. Sandıkların kurulacağı yerlerin tespitini yaptık. Gerekli olan bütün kolaylıkların sağlanacağını söylediler.
 
Ben sizin vesilenizle Türkiye devletine bir kere daha teşekkür ediyorum. 
Caferiyol dergisine de gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-04-2014 09:27 - 1785 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım