Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsyancılar Toplu İnfazla Katledip Nehre Attılar
Katledilenlerin çoğu gençlerden oluşuyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2013 10:47 - 841 Okunma

Enformasyon kaynağı dün, Nusra Cephesine bağlı silahlı bir terör grubunun Halep’te kaçırdığı onlarca kişiyi toplu infazla katlederek cesetlerini Halep’in Bustan el-Kasr bölgesinde Kuveyk Nehrine attıklarını açıkladı.

Kaynak, ailelerin terörist Nusra cephesinin infaz ettiği şahısların cesetlerini teşhis ederek çocuklarının bu terör cephesiyle ilişki kurmayı reddettikleri ve teröristlerden semtlerden çıkmalarını istedikleri için kaçırıldıklarını aktardıklarını bildirdi.

Enformasyon kaynağı, güvenlik birimlerinin Nusra Cephesinin masum sivillere yönelik vahşi katliamlarına eklenen bu yeni katliamla ilgili kanıtlar toplamak amacıyla ailelerle görüşmeyi sürdürdüğünü beyan etti.

Öte yandan SANA muhabiri, Bustan el-Kasr bölgesinde silahlı kuvvetlerle teröristler arasındaki çatışmaların bölge çevresinde meydana geldiğini, Kuveyk Nehri kıyı ve çevresinde ordu birliklerimizin bulunmadığını bildirdi.

Muhabir, güvenlik birimlerinin daha önce teröristlerin bulundukları bölgelerden diğer güvenli bölgelere sızmalarını engellemek amacıyla nehre tel örgüler yerleştirdiğini belirterek teröristlerin ve Suriye kanının akıtılmasına ortak olan medya organlarının Suriye ordusunun katlettiğini iddia ettiği cesetlerin teröristlerin yoğun olduğu tarafta bulunduğunu işaret etti.

SANA muhabiri, kaçırılanların güvenli bölgelerde infaz edilmiş olsalardı bölgeye ulaşmadan önce tel örgülere takılmaları gerektiği ifade ederek Kuveyk nehrinde akıntının az ve suyun durgun olduğuna, suların Bustan el-Kasr’da bulunan cesetleri sürüklemesinin imkânsızlığına dikkat çekti.

Muhabir, telefonla görüştüğü ailelerin Suriye kanının akıtılmasına ortak olan kanalların ordunun öldürdüğü siviller olduğu iddiasıyla görüntülerini yayınladığı yakınlarının cesetlerini teşhis ettiklerini, bu cesetlerin teröristlerin kaçırdığı ve serbest bırakılmaları karşılığında fidye istedikleri yakınlarına ait olduğunu dile getirdiklerini söyledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2013 10:47 - 841 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım