Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Diyanet'in Suriye'ye Çağrısına Özgündüz'den Yanıt Geldi
Diyanet bütçesinden hakkımıza düşeni gönderin
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-12-2012 11:46 - 1276 Okunma

 Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in "Her gün Kerbela için ağlayan Şii kardeşlerimizi de hiçbir ayırım yapmadan bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum" diyerek, Suriyelilere yapılan yardım kampanyasına Şiileri de davet etmesine, Cuma hutbesinde yanıt verdi.

Özgündüz, "Diyanet İşleri Bakanımız, Şii kardeşlerimizin de Yezitlerin zulmü altında ezilenler için düzenlediğimiz kampanyaya destek vereceklerine inanıyoruz demiş. Başkanımız bizim için iyi düşünüyor, mazlumun yanında olduğumuzu biliyor ki, bu ifadeleri kullanmıştır. Evet, biz her zaman mazlumun yanındayız.

Suriye’de ne oldu ki, millet aç kalmış, millet evinde ölü bulunuyor? Biz diyoruz ki, seçim yapalım diyorsanız gelin seçim yapalım, bütün dünya gözlemcileri gelsin, yeni anayasa yapalım, demokrasi getirelim. Yok illa biz kan dökülsün istiyoruz diyenler, bu kanların asıl sorumlularıdır. Suriye’de millet mazlumdur, devlet mazlumdur, alt yapısından üst yapısına kadar her şeyi talan olan Suriye, bütün Suriye mazlumdur. Bu mazlumiyet kimin yüzündense, Allah’ın laneti onun üzerine olsun.

Yalan haberler yayınlayıp, sonra bu haberlere kendileri de inanıyorlar, Amerika ve İsrail’in mazlumdan yana olduğunu düşünüyorsanız, diyecek bir sözüm yok benim. Amerika, İsrail, Suud Kralı adalet savaşı veriyor mu diyorsunuz? Buna imkân var mı?

Biz mazlumun yanındayız, biz Suriye’nin yanındayız.  Devletiyle, halkıyla biz Suriye’nin yanındayız.  Çekin ellerinizi Suriye’den artık diyoruz. Artık silahlandırmayın, Suriyelileri öldürmeyin, Müslümanların başlarına bela olmayın, Suriye’deki kamplarda yaşayan Filistinlilerin başlarına bombalar yağdırmayın. O silahları, o bombaları onlara kimler verdiyse, onların elleri kırılsın.

Bununla beraber, sanırım sizin haberiniz yok, Şiiler tonlarca gıda maddesi gönderdi Suriye’ye, siz daha yeni başladınız ama Şiiler çoktan gönderdi. Ben de Türkiye’deki Şiiler tarafından bir milyar dolar gönderiyorum.  Diyanetin aldığı bütçeden, din hizmetleri için bizim hakkımız olan üçte biri, bağışladık Suriye’de, Filistin’de, Lübnan’daki  terör mağduru kardeşlerimize. Sizlere sesleniyorum, gönderin oraya.  Biz din hizmetlerimizi kendi cebimizden yürütürüz. Bizim oradaki hakkımızı gönderin oralardaki mazlumlara. Değerli dostum, sevgili Diyanet işleri Başkanı, doğru söylüyorsun, oradaki açların sorunları bizi ilgilendirmez de kimi ilgilendirir?" dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-12-2012 11:46 - 1276 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım