Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hz. İmam Hasan (as)’ın doğum günü Esenyurt’ta kutlandı
Birlik mesajları verildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-07-2014 09:41 - 2001 Okunma


 Peygamber Efendimiz ‘in (s.a.a) torunu İmam Hasan’ın (a.s)  mübarek viladetleri dolayısıyla İmam Hasan Camii’nde anma programı düzenlendi.
 

Programa: Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, Esenyurt Kaymakamı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu,  İlçe kaymakamı Ekrem İnce, İlçe Müftüsü Mehmet Müftüoğlu, Hüccetül İslam Zeynelabidin Saadeti, Cabir alimleri Caferider yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra binlerce Ehlibeyt sevdalısı katıldı. Tören öncesi İmam Hasan Camii Derneği t cami bahçesinde iftar yemeği verdi.

Anma ve kutluma töreni Kur’anı Kerim okunmasıyla başladı. İmam Hasan Camii İmamı H. Turgut Beyhan selamlama konuşmasında İmam Hasan’ın (a.s) ümmetin ortak değeri olduğunu söyledi.
Beyhan, Müslüman kanı akıtan tekfirci zihniyete karşı tüm ümmetin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade etti.

-    “Müslümanlar, kardeştir”
Esenyurt Müftüsü  Mehmet Müftüoğlu da konuşmasında Resul-i Ekrem Efendimiz’in (s.a.v), “Bana gökten  bir melek geldi, selam verd,i sonra dedi ki, Hasan ve Hüseyin cennet gençlerinin efendisi, onların annesi  Fatıma cennet kadınlarının hanımefendisidir . Yarabbi, sen benim dünyada kokladıklarım reyhanlarım olan Hasan ile Hüseyin’i ben çok seviyorum, sen de onları sev ve onları sevenleri de sev” hadisi şerifini aktardı.
İmam Hasan’ın (a.s) doğum gününü dolayısıyla Müslümanlara tebriklerini sunan Müftüoğlu, nice doğum günlerinde birlik ve beraberlik içinde olmayı temenni etti.
Müftüoğlu, “Yüce Rabbimiz bizleri kardeş yapmıştır ve Kur’an etrafında birleşmeye davet etmiştir. Yüce Rabbimiz kardeşliğimizi bozmak isteyen dahili ve harici düşmanlara fırsat vermesin” ifadesini kullandı.

-    “Resulullah’ın ve Ehl-i Beyt’in yüzüne nasıl bakacağız?”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise konuşmasında İslam coğrafyasında süre giden kan ve gözyaşına dikkat çekti.
 “Burada da camilerimiz bombalanıyor, yakılıyor, Allah’ın evleri yakılıyor” diyen Kadıoğlu,  Müslümanların Ramazan ayında perişan bir şekilde, inim inim inlediğini söyledi.

Hz. Resulullah’a (s.a.a) ümmet oldukları için şükrettiklerini belirten Necmioğlu, İslam coğrafyasında yaşananlarla ilgili olarak da “O peygamberin ve Ehl-i Beyt’inin yüzüne bakabilecek bir yüzümüz var mı?” diye sordu.

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Kadıoğlu, “Biz vahşi Batı’ya karşı, dilsiz alime karşı, içimizde bizden olan inançsızlara karşı ve Müslüman beldelerinde fitne çıkaranlara karşı dimdik durabilirsek umuyorum ki Rabbim bizi affeder” ifadelerini kullandı.
Ehl-i Beyt sevgisinin birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olduğunu anlatan Kadıoğlu, şimdiden herkese hayırlı bayramlar dileğinde bulundu.

-    “Ramazan, tevhide davet ayıdır”
Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut, ramazanda sadece orucun akla gelmemesi gerektiğini belirterek ramazanın aynı zamanda vahiy ayı olduğunu söyledi.

“Ramazan, dirilişin, hakka ve tevhide davetin ayıdır” diyen Karabulut, bu ayda da tüm insanların huzura, barışa ve kardeşliğe davet edildiğini belirtti.
Sadece Resulullah’ın gözünün nuru olan bir torununun doğum gününü kutlamadıklarına dikkat çeken Karabulut, “Yaradan’ın kıyamete kadar bütün inananların ölçüsü ve önderi olan Hasan-ı Müçteba’yı anmaktayız” diye konuştu.
 

İslam coğrafyasında çıkarılan ve sürdürülmek istenen fitneye değinen Karabulut,  “İndirilen din kenarda kalmış uydurulan din yaşanıyor bugün dünyada. Allah aşkına soruyorum Muhammed’in dininde insan kesmek var mıdır, nereden çıkmış bunlar?” ifadesini kullandı.

Karabulut, “Biz, bir ümmetiz, bir milletiz, bir dindeyiz, bir kitaba bağlıyız, bir Kâbe’ye dönüyoruz.  Peki, bu işi yapanlar hangi kitaba bağlılar, hangi dindeler, nerden çıkmışlar?” diye sordu.

Hz. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), Ehl-i Beyt hakkındaki bazı hadisi şeriflerini aktaran Karabulut, “Ümmeti bir çatı altında toplamak zorundayız ki o da Kur’an’dır.  Ancak bu Kur’an’ı doğru ortaya koyan da Peygamber (s.a.a) ve Ehl-i Beyt’tir” dedi.

İslam coğrafyasını parçalamak için çizilen projelerin hayata geçirildiğini anlatan Karabulut, “Bugün İslam toprakları kâfirlerin istediği doğrultuda tamamen payimal olmuş. Kimine Sünni adını vererek, kimine Şia adını vererek bunu yapıyorlar” ifadesini kullandı.

Dinimizin uyarmayı, uyandırmayı ve ihya etmeyi emrettiğini anlatan Karabulut,  “Kardeşlerimiz, komşularımız ateş içerisinde yanarken huzur içinde iftar edebiliyorsak kendi Müslümanlığımızı ve inancımızı sorgulamamız gerekiyor” dedi.

Emperyalistlere ve Siyonistlere uşaklık edilmemesini isteyen Karabulut, “Bu selefiler, bu El Kaide nereden çıktı,  bunlar ne yapmak istiyor, ümmeti nereye götürmek istiyor?” diye sordu.

Müslümanların kardeş olduğunu hatırlatan Karabulut, rahmet ayında en azından ümmet için dua edilmesini istedi. Ayetullah Zeynel Abidin Saadeti de selamlama konuşmasında İmam Hasan’ın doğum günü münasebetiyle tüm Ehl-i Beyt âşıklarına tebriklerini iletti. Saadeti bir Ramazan gününde Hz. Zehra’nın (s.a) evinin İmam Hasan’ın (a.s) dünyaya gelmesiyle nurlandığını söyledi. Saadeti, İmam Hasan’ın (a.s) yaşadığı dönemin kendine ait özellikleri olduğunu belirterek, değerlendirme yapılırken bu şartların göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. İmam Hasan’ın (a.s) mazlumluğuna değinen Saadeti, o kutlu viladetin hem nübüvvete hem de velayete delil olduğunu kaydetti.

Programda Ehl-i  Beyt Şairi Kenan Bayazıt da İmam Mehdi (a.f) için yazdığı şiirini okudu. Grup Aktif, tiyatro gösterisi sundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-07-2014 09:41 - 2001 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım