Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Karabulut: "Bu saldırı sıradan bir olay değildir"
Hükümet bu olayı derhal aydınlatmalıdır
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2014 19:39 - 1196 Okunma

İstanbul- Geçtiğimiz ay Esenyurt ilçesinde bulunan Allahu Ekber Camine yönelik gerçekleşen saldırının ardından, bu kez  EsenlerYenikent Mahallesi, Aşık Şenlik Caddesi üzerinde bulunan Muhammediye Camii'ne benzer bir saldırı gerçekleştirildi. Saat 02.00 sıralarında yangın çıkmış Caminin Kütüphanesi ve mihrap kısmı büyük zarar görmüştü. Caminin imamı H.Hamza Aydın kendisini Selefi diye tanımlayan kişi tarafından tehdit edildiğini, emniyete bunu bildirdiğini söylemiş ancak bu menfur saldırı gerçekleşmiştir.

Bu menfur saldırıyla ilgili tepkiler çığ gibi büyürken Dünya Caferi Alimler Birliği Halkalhı Zeynebiye Kültür Salonu’nda düzenlediği basın toplantısıyla görüş ve tepkilerini kamuoyuyla paylaştı. CABİR Başkanı Hasan Karabulut Caminin kasıtlı olarak başkaları tarafından yakıldığını, 10 gün önce caminin imamının tehdit edildiğini belirterek, “Bugün bu eylemlerin tamamının arkasında tekfirci Selefi, El Kaide anlayışı vardır. IŞİD ve El Nusra da onun kollarıdır. Türkiye’de belki akla en son gelecek olan camilerin kundaklanması ve yakılması olayıdır. Ancak ne yazık ki Ramazan ayında camiler kundaklanıyor, ateşe veriliyor ve camideki Kuranı Kerim’ler yakılıyor. Bu olay sıradan bir hadisesi değildir” dedi.

 Ramazan ayında yaşanan bu menfur olayın üzücü olduğunu söyleyen Hasan Karabulut, İslam toplumunda Ramazan ayında camilerin yakılmasının endişe verici olduğunu kaydetti. Müslümanların bu tür eylemler içinde olmayacağının altını çizen Karabulut, “Bu eylemi yapanlar kesinlikle İslam inancının dışında, emperyalistlerin, Yahudilerin ve Amerika’nın uşakları ve oyuncaklarıdırlar. Bizim Sayın Başbakanımızdan beklentimiz bir an önce bu olayın faillerini ortaya koymasıdır. Türkiye’de camiler ve kuranlar yakılmamalı, cami toplumları tedirgin edilmemelidir. Aynı bölgede 1 ay içinde ikinci kez Caferi vatandaşların ibadet ettikleri cami yakılmıştır. Faillerin az çok hangi terör örgütüne mensup oldukları bellidir. Bunların adı Selefi de olsa, El kaide, IŞİD’te olsa sonuçta aynı düşüncenin ve ideolojinin bir parçalarıdır” dedi.

Devletten beklentilerinin huzur ve birliği sağlaması olduğunu söyleyen Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, Caferiler olarak ülkede birlikten ve beraberlikten yana olduklarını belirtti. Olayı işleyenlerin kesinlikle Sünni olmadığını vurgulayan Karabulut şöyle konuştu: “Bu işi yapanlar, dün ‘biz Kabe’yi de yıkacağız’ dediler. Bunu korkunç sözler söylenirken İslam ülkeleri yöneticileri, diyanet işleri, sorumluluk mevkiinde olanlar, Sayın Başbakanımız neden sessiz kaldılar?

Türkiye Cumhuriyeti’nde  Camii ve kuran yakılıyor inanılır gibi değil. Belki de bu memlekette aklımıza gelebilecek en son hadise bu olurdu. Tekfirci Selefi- El Kaide anlayışı ne yazık ki bu memlekete sıçramıştır. Herkesten önce Diyanet İşleri Başkanlığı duyarlılığını ortaya koymalıdır. Camilerin Sünni’si, Şia’sı olmaz. Camiler İslam toplumunun ortak değeridir ve biz bu şekilde tepkimizi ortaya koyarak birliğimizi ve kardeşliğimizi sağlamak zorundayız. Bu hepimizin hem İslami, hem de insani görevidir. Bu ülkenin birliği ve kardeşliği hepimize yarar getirir. Huzurun ve kardeşliğin bozulması, emniyetin ortadan kalkması herkesi rahatsız eder. Birbirimizi düşman değil dost olarak göreceğiz.”

Olayla ilgili yetkililerin tedbirli davranmadığını savunan Karabulut, “Biran önce bu camiyi kundaklayanlar ortaya çıkarılsın. Bugün Alevi kesim ve Caferi kesim, Selefi anlayışına sahip olanların tehdidi altındadır. Kuran ve cami bizim değerimizdir. Ülkemizde bu olayın özellikle Ramazan ayında yapılması manidardır” diye konuştu. 

Hasan Karabulut ayrıca Irak’ta yaşanan olaylara da değindi.  Irak’ta bir mezhep çatışması asla yoktur ve olmayacaktır. Irak’ın en büyük dini otoritesi son verdiği beyanat bunun en açık ifadesidir. Irak’ın en saygın Ehlisünnet âlimlerinden Şeyh Halid Mella da bu görüşlerin altını çizmiş ve yaşananların bir mezhep çatışması asla olmadığını, Emperyalist ve Siyonist güçlerin ve onların maşalarının eliyle beslenip büyütülen tekfirci El Kaide, Selefi anlayışın Irak’ta Müslüman kanı döktüğünü söylemiştir. Irak’ta meydana gelenlerin Türkiye’de de yaşanmaması için mezhepsel ayrımcılığa fırsat verilmemesini ve faillerin gereken cezayı almasını istedi.

Basın toplantısına Caferider Alimler Yüksek İstişare Kurul Başkanı Abdullah Turan, Zeynebiye Camisi İmamı Hamit Turan, Cabir alimleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2014 19:39 - 1196 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım