Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
'Türkiye Dış Politikada Hem Agresif Hem Tutarsız'
Dünya ekonomisinin gidişatını ABD ve AB belirler
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-09-2012 10:19 - 1149 Okunma

 

 ABD- Johns Hopkins Üniversitesi uygulamalı uluslararası ekonomi ve para politikaları profesörü Steve Hanke Amerika'n Radyosuna verdiği demeçte Türkiye'nin büyüme trendinin sonuna geldiğini ve dış politikada hem tutarsız hem de agresifleştiğini söylüyor.  
 
 Hanke: Türk ekonomisinin kriz döneminde çok başarılı bir performans sergilediğini söyleyen Johns Hopkins Üniversitesi profesörü Steve Hanke kısa vadede bu performansın devam edeceğini düşünmüyor: “Büyümenin sürdürülebilir olduğuna inanmıyorum. Türkiye ciddi bir büyüme süreci yaşadı ama bu sürecin sonuna geldiğini düşünüyorum. 
 
Asya ülkeleri büyümeye devam etse de onlar da yavaşlayacaktır. Bugün dünyanın ekonomik motor gücü olan Çin yavaşlarsa bence tüm dünya yavaşlayacaktır, Türkiye’nin de bunun dışında kalması beklenemez.”
 
Amerika ve Avrupa’daki olumsuz ekonomik koşullar Türkiye’ye akan sıcak parayı arttırmış, Türkiye de hızla büyüyen ekonomisiyle birlikte artan cari açıklarına bu fonlarla rahatlama sağlayabilmişti. “Sıcak para konusu biraz riskli. Amerika ve Avrupa merkez bankalarının faiz politikaları yüzünden, yatırımcılar en yüksek getirinin peşindeler. Bu yüzden de Türkiye gibi ülkelere gidiyorlar. Ama eğer Amerika ve Avrupa’da işler çok kötüye giderse bu durumda sıcak para da Türkiye gibi ülkeleri terk eder. Bu da Türkiye’de faizlerin artmasına, borsanın değer kaybetmesine neden olabilir.”
 
Steve Hanke, Ortadoğu ve özellikle de Suriye’deki gelişmelerin Türkiye üzerinde olumsuz bir etki yaratabileceğine işaret ediyor. ”Bence bunun “tkisi gerçekten olumsuz olacak. Bu elbette biraz jeopolitik dış politikaya girecek ama, bence Türkiye, Suriye konusunda arı kovanına çomak sokuyor. Bunu yaparsanız, arıların sizi sokma tehlikesi ortaya çıkar. Türkiye’nin dış politikası son dönemde hem agresif hem de tutarsız.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-09-2012 10:19 - 1149 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım