Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
"Yasadışı dinlemede" 961'er yıl hapis talebi
İzmir merkezli 13 ilde yürütülen yasadışı dinleme soruşturmasında 32 polis hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Polisler hakkında 961'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-09-2014 07:57 - 805 Okunma
İzmir merkezli 13 ilde "yasadışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 11'i tutuklu 32 Emniyet mensubu hakkında hazırlanan iddianame, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun hazırladığı iddianameye ilişkin incelemesini tamamladı.
Mahkeme, aralarında Batman'ın eski Emniyet müdürü Hasan Ali Okan ve Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da bulunduğu 11'i tutuklu 32 polis hakkında 10 ile 961'er yıl arasında hapis cezasının istendiği iddianameyi kabul etti.
 
Soruşturma ihbar kabul edilen haberle başladı
 
Cumhuriyet Savcısı Bato, Star gazetesinin bir kupürü ihbar kabul edilerek başlatılan soruşturma ile ilgili hazırladığı iddianamede, kamu kurumlarında görevli memurların, sanıklarca farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatları ile 2010- 2013 yılları arasında yasaya aykırı olarak usulsüz dinlendiklerinin tespit edildiğini belirtti.
 
Dokuz farklı suçlama
 
23 klasörden oluşan iddianamede sanıklara şu suçlamalar yöneltildi:
"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, suç uydurmak, iftira, resmi görev ve yetkinin kötüye kullanılması yoluyla gerçeğe aykırı belgeler düzenleyip mahkemeleri dinleme kararları vermesini sağlayacak şekilde kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, elde edilen ilgili ilgisiz ya da özel yaşama ilişkin verileri suç örgütünün çıkar ve amaçlarına hizmet etme odaklı olarak arşivleme ve kullanma yoluyla hukuka
aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek."
 
"Mesleki hiyerarşi dışı yapılanma"
 
Sanıkların İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü içerisinde meslek hiyerarşisi dışında farklı bir yapılanma kurdukları iddiasına yer verilen dosyada, sanıklara bu yapılanmayla devletin tüm imkan ve olanaklarını kendi amaçları doğrultusunda kullandıkları ifade edildi.
Yasadışı olduğu değerlendirilen tüm dinlemelerin ilgili kişilere yönelik ileride örgütün amaç ve hedeflerine hizmet etmeye yarayacak ve şantaj unsuru olarak kullanılacak bilgileri elde etmeye yönelik olduğu kanaatinin hasıl olduğu belirtilen iddianamede, Batman'ın eski il Emniyet müdürü Hasan Ali Okan, Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı, Emniyet Müdürü Memduh Tosun, Organize Suçlar Şubesi'nin eski müdür yardımcısı Taner Aydın, Tarkan Kolik ve Haldun Çabuk hakkında 30 yıldan 961'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.
 
İddianamede diğer 26 sanık hakkında ise 10 ile 713'er yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasadışı dinlendiği" yönündeki Star gazetesinde yer alan habere ilişkin 62 müşteki ile aynı konuyla ilgili idarenin yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada, 32 Emniyet mensubu gözaltına alınmış, zanlılardan aralarında tutuklanmış, 21 kişi ise "adli kontrol" hükmünden yararlandırılarak serbest bırakılmıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-09-2014 07:57 - 805 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım