Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
19 Mayıs'ta Soma şehitleri hüznü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-05-2014 10:22 - 1051 Okunma

Soma faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95. yıldönümü kutlamaları iptal edildi. Bugün sadece resmi törenlerde Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak...

Soma’da 301 işçinin hayatını kaybetmesine yol açan maden faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı kutlamaları bugün buruk geçecek. 19 Mayıs’ın 95. yıldönümünde yapılacak tüm kutlamalar iptal edilirken, sadece valilikler önünde Atatürk Anıtına çelenk konulacak.

19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95. yılında bugün resmi anma törenleri dışında herhangi bir kutlama yapılmayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde sürdürülen 15-19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında planlanan şenlik ve şölenler de Soma’daki maden faciası nedeniyle iptal edildi.

Kutlama ve şenlikler iptal
Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgeye göre, 13 Mayıs’ta Soma’da meydana gelen maden ocağı faciası nedeniyle, Gençlik Haftası ile Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma şeklinde gerçekleşecek. Bugün sadece valilikler önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak. Yapılacak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayrak göndere çekilecek ve törenlere son verilecek. Bunun dışındaki tüm kutlama, şenlik ve eğlence faaliyetleri iptal edildi. Bu kapsamda üniversitelerdeki ve bazı festivaller kapsamında konser ve şenlikler de iptal edildi.

Anıtkabir’e yürüyecekler

Ankara’da Anıtkabir vatandaşların ziyaretlerine açık olacak. Birçok sendika, sivil toplum örgütü ve taraftar grupları Anıtkabir’i ziyaret edecek. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) de, saat 13:00’te Güvenpark’ta buluşacak ve Anıtkabir’e yürüyecek.
Milli eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, 19 Mayıs’taki tüm törenlerin iptal edildiği duyuruldu. Bakanlık yeni Orta Öğretim Kurumları yönetmeliğine göre 20 Mayıs’ın da resmi tatil olmadığı ve eğitim öğretimin devam edeceği duyuruldu.

1919 gençten Ankara yürüyüşü

Türkiye’nin 65 üniversitesinden 1919 genç 19 Mayıs’ta Ankara’ya ulaşmak için Samsun’dan çıktıkları yolda dün Amasya’ya geldi. 17 Mayıs’ta Samsun’dan otobüslerle yola çıkan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençler, güzergahlarındaki il ve ilçe merkezlerinde yürüşüş yaptı. Dün Amasya’ya ulaşan gençler Soma ile ilgili sloganlar atıp, kazada hayatını kaybedenler için siyah çelenk taşıdı. Kafalarında baret, kollarına da siyah kurdeleler takan gençlere meydandaki topluluk alkışlarla destek verdi. Gençler, Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Çorum’a geçen 1919 gencin yürüyüşü bugün Ankara’da tamamlanacak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-05-2014 10:22 - 1051 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım