Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
32 ilde eğitime kar engeli
Yurtta etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı illerin tamamında, kimilerinde ise sadece taşımalı sistem olmak üzere eğitime bugün ara verilmesi kararı alındı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-12-2016 08:49 - 1147 Okunma
Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 32 ilde bugün eğitime araverilmesi kararlaştırıldı.
 
Yurtta dün öğle saatlerinde başlayıp akşamdan itibaren etkisini artıran ve bazı kentlerde zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı yüzünden eğitime bir gün ara verildi.
 
Erzurum
 
Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi. 
 
Ağrı, Erzincan
 
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi hariç il merkezi ve diğer tüm ilçelerinde, Erzincan'ın da Otlukbeli, Kemah, Çayırlı, Tercan ve Üzümlü ilçelerinde eğitim-öğretim yapılmayacak.
 
Kahramanmaraş
 
Kahramanmaraş'ta da olumsuz hava koşulları nedeniyle  Ekinözü, Elbistan ve Göksun ilçelerinde eğitime  1 gün ara verildi.
 
Samsun
Samsun'da kar nedeniyle Ayvacık, Asarcık ve Ladik ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. 
 
Ardahan
Ardahan'da etkili olan kar dolayısıyla il merkezi ve ilçelerin tamamında ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiğini bildirdi.
 
Malatya 
 
Malatya merkeze taşımalı sistemle gelen öğrenciler, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim öğretime katılmayacak. Kent merkezindeki tüm okullarda eğitim öğretim normal olarak devam edecek.
 
Iğdır
 
Iğdır'da dün başlayıp gece saatlerinde etkisini artıran kar ve tipi yüzünden, bugün il merkezine bağlı Kervansaray, Alibeyköy, Güngörmez, Mezra, Taşlıca, Harmandöven, Pınarbaşı ve Kızılkule köyleri ile Tuzluca ilçe merkezi ile bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.
 
Konya
 
Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ahırlı, Akören, Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Emirgazi, Ereğli, Halkapınar, Hadim, Derbent, Güneysınır, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Yalıhüyük ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların, yoğun kar yağışı ve fırtına dolayısıyla bugün tatil edildiği belirtildi.
 
Trabzon
 
Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle Akçaabat ilçesinde Aydın İlkokulu ve Ağaçlı Ortaokulu, Araklı ilçesinde Yüceyurt, Yeşilyurt ilkokul ve ortaokulları, Arsin ilçesinde Atayurt Alparslan ilkokul ve ortaokulları, Köprübaşı ilçesinde Adnan Kahveci Ortaokulu, Of ilçesinde Kireçli Dursun Dumangöz İlkokulu, Tonya ilçesinde Kalınçam, Sayraç ilkokul ve ortaokulları, Yomra ilçesinde Maden, Oymalı, Özdil, Çamlıyurt ilkokul ve ortaokullarında eğitim öğretime bugün ara verildiği kaydedildi.
 
Aksaray
 
Aksaray'da Güzelyurt ve Gülağaç ilçelerinin geneli ile Ağaçören ve Ortaköy ilçelerinde taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim yapılmayacak.
 
Bitlis, Sakarya, Muş, Bingöl
 
Bitlis il merkezi ve bağlı köylerindeki okullarda ve Tatvan ilçesinde, Sakarya'da taşımalı sistemle eğitim veren okullarda, Muş'ta merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda, Bingöl'de il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar ile Karlıova ilçesindeki okullar tatil edildi.
 
Sivas, Niğde, Yozgat, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir
 
Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki tipi ve kar yağışı nedeniyle Altınyayla, Doğanşar, Gemerek, Gürün, Hafik, Kangal, Ulaş, Şarkışla ve Zara ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitim öğretim yapılmayacak. Daha öncede Sivas il merkezi ile Suşehri, Gölova, Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı ilçelerinde de eğitime ara verildiği açıklanmıştı. 
 
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışı ve fırtına nedeniyle il genelinde bugün eğitim ve öğretime ara verildi. 
 
Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamaya göre kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretim bugün yapılmayacak. 
 
Kayseri'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim yapılan okullar bugün tatil edildi.
 
Nevşehir'in Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçelerinde tipi ve karayolundaki aşırı buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bugün ara verildi.
 
Kırşehir'in Akçakent ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.
 
Tunceli, Kars, Düzce, Elazığ
 
Kar yağışı dolayısıyla Tunceli kent merkezi ve bağlı köyler, Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ilçe merkezleri ile bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda, Kars'taki tüm okullarda, Düzce il genelinde taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okullarda, Elazığ'da il merkezi, merkeze bağlı belde ve köyler ile Karakoçan ilçe merkezi ve ilçeye bağlı belde ile köylerde eğitim verilemeyecek.
 
Gümüşhane
 
Gümüşhane'de de yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk dolayısıyla Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde resmi ve özel, okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim ve özel eğitim okullarının bir gün tatil edilmesi kararı alındı. Bayburt'taki tüm okullarda eğitime ara verildi.
 
Karaman
 
Karaman'da şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle köy ve beldelerde, taşımalı eğitim ile okullara erişimi sağlanan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.
 
Ordu, Bolu, Kastamonu, Tokat
 
Ordu'nun Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Mesudiye, Ulubey, Akkuş, Çamaş, Çatalpınar, İkizce, Kabadüz ve Kumru, Bolu'nun Gerede ve Mengen ilçesine bağlı Pazarköy köyünde, Kastamonu'nun Şenpazar, İnebolu, Azdavay ve Bozkurt, Ağlı, Küre, İnebolu ve Cide ilçelerinde, Karabük'ün Ovacık ve Eflani, Tokat'ın Başçiftlik ilçelerindeki okullarda da eğitim verilemeyecek.
 
Giresun
 
Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları sebebiyle merkezde Okçu köyü, Bulancak ilçesindeki Aydındere ve Kovanlık Beldesi, Tandır, Elmalı, Damudere, Bayındır ile Derecikalan köylerindeki okullarda eğitime bugün ara verildi.
 
Kar yağışının etkili olduğu Yağlıdere, Güce, Doğankent,  Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerinde taşımalı eğitim veren okullar ile Doğankent'in Çatak ve Süttaşı köylerinde de okullar bugün tatil edildi. Espiye ilçesinde de taşıma merkezli tüm köy okullarında eğitime ara verildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-12-2016 08:49 - 1147 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım