Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
AB Suriye'de siyasi çözüm istiyor
Hangi muhalefete destek verileceği sorgulanıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-05-2013 10:08 - 885 Okunma

  Avrupa Parlamentosu (AP) bugün Strasbourg'da kabul ettiği bir kararla, ABD ve Rusya’nın Suriye krizinin çözümü için önerdikleri ikinci uluslararası konferans fikrine destek verdi. Krize “siyasi çözüm” üretilmesi çağrısında bulundu.



AP tarafından oy çoğunluğuyla kabul edilen karar metninde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından Suriye krizi hakkında yeni bir Barış Konferansı düzenlenmesi çağrısına koşulsuz destek verildi. “Cenevre-2” olarak adlandırılan konferansın AB tarafından desteklenmesi istendi.

“Komşu Ülkelerdeki Suriyeli Mültecilerin Durumu” başlıklı karar metninde, Suriye içinde sayıları 4 milyon 500 bin olan mültecilerin Türkiye, Ürdün ve Lübnan topraklarındaki sayılarının 1 milyon 500 bini aştığı kaydedildi. Özellikle Ürdün ve Lübnan’ın artık mülteci akınıyla başa çıkamadıkları ve ivedi yardıma ihtiyaç duydukları vurgulandı.

Kararda, AB'nin, kurumsal kimliği ve üye ülkeleriyle Suriyeli mültecilere toplam 473 milyon euroluk insani yardım sağladığı not edilse de, mülteciler için mevcut ve vaad edilen insani yardımın yetersiz olduğuna vurguda bulunuldu. Yaklaşık 7 milyon Suriyelinin insani yardıma muhtaç olduğu, bunların 3 milyondan fazlasının çocuklardan oluştuğu belirtildi.
 Avrupalı parlamenterler, AB’nin, Suriye halkına yardım ve Suriye’de akan kanı durdurmak için ABD, Türkiye ve Arap Birliği’yle ortaklaşa hareket etmesini de istedi.

Konu hakkında açıklamada bulunan AP Dışişleri Komisyonu Başkanı Alman parlamenter Elmar Brok ise Türkiye’nin yaşadıklarını görmenin kendilerini “kaygılandırdığını” belirtip, Suriyeli mülteciler konusunun Avrupa için kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi. Avrupa’nın hangi Suriyeli muhaliflere destek verilmesi gerektiği konusunda kendisini sorguladığını belirten Brok, demokrasi ve insan haklarını savunmayan radikal dinci unsurlara dikkat çekti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-05-2013 10:08 - 885 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım