Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD çekilirken, 'İslam ülkeleri'ni doğrudan çatıştırmanın zeminini mi hazırlıyor?
Trump'ın ABD'nin çekileceği bölgelere Arap ülkelerinin askerlerini konuşlandırmak istediğini, bu amaçla Mısır ve BAE subaylarının Menbiç'te incelemerde bulunduğunu yazan İsrailli istihbarat sitesi DEBKAfile: İran'ı Suriye'den çıkarmak için diğer kilit bölgelere de Suudi ve Mağrip askeri gönderilmesi planı yapılıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-01-2019 09:13 - 575 Okunma
ABD Başkanı Donald Trump'ın derhal 'Suriye'den tümüyle çekilme' kararını aylara yayarak gerçekleştirmeye ikna olduğuna dair haberler gelirken, Amerikan askerlerinin ayrılacağı kuzeydoğu Suriye'ye Arap ülkelerini konuşlandıracağı öne sürülüyor. 
 
 İsrailli istihbarat sitesi DEBKAfile, son günlerde Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) askeri yetkililerin Menbiç'i ziyaret ettiği iddiasına yer verdi. Bir tür Arap NATO'su kurdurma çabasındaki Trump, daha önce Suriye'de ABD'nin rolünü devralmanın Arap ülkelerinin görevi olduğuna dair açıklamalar yapmıştı.
 
 'KENDİ ASKERLERİNİ NASIL KONUŞLANDIRABİLECEKLERİNE DAİR NOTLAR ALDILAR'
 
 ABD'nin çekilmeye, Türkiye'nin girmeye hazırlandığı, bunun üzerine YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Suriye hükümet güçlerini davet ettiği Menbiç'e Debka'nın haberine göre Mısır ve BAE askeri yetkilileride çıkarma yaptı. Kentin içini ve eteklerini turlayan iki Arap ülkesinin yetkilileri, ABD ve YPG mevzilerinde incelemelerde bulundu, çekilecek güçlerin yerine kendi askerlerinin nasıl konuşlanabileceğine dair notlar aldı.
 
 'TRUMP YÖNETİMİ, MBZ VE SİSİ İLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDE'
 
 Debka, madalyanın diplomatik yüzünde, Beyaz Saray'ın BAE Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Ziyad (MbZ) ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile sürekli görüşme halinde olduğunu kaydetti. Buna göre iki lidere, YPG'nin Türkiye'ye karşı korunma talep ettiği Menbiç'teki Amerikan mevzilerini devralmalarını teklif eden Trump, Rusya, Suriye ve Türkiye'nin olası saldırılarına karşı ABD'nin havadan koruma sağlayacağı garantisini sunuyor.
 
 SİSİ ESAD'A YAKIN
 
 Debka, Sisi'nin 4 yıllık iktidarı boyunca Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın tarafını tutmuş tek Arap lideri olduğundan, Suriyeli subayların da yanlarında görevlendirilmesi halinde Mısır askerlerinin Menbiç'e konuşlanmasına izin verebileceği görüşünü ortaya attı.
 
 BAE BÜYÜKELÇİLİK ADIMI ATTI
 
 İsrailli istihbarat sitesine göre Esad, Şam'da büyükelçiliğini yeniden açan ilk Arap devleti BAE'nin varlığını da hoş karşılayabilir, hatta Suriye'nin yeniden inşasının devasa faturasına BAE'nin ortak olabileceği düşüncesiyle memnuniyet duyabilir.
 
 Menbiç için Mısır-BAE güçlerine onay verilmesi halinde Suriye'nin Irak sınırı gibi diğer bölgelerine de karışık Arap güçlerinin konuşlanmasının önünü açabileceğini ileri süren Debka "Trump yönetiminin planları olgunlaşırsa, Suudi Arabistan, Fas, Cezayir gibi ülkeler İran güçlerini kök saldıkları kilit bölgelerden kovalamak üzere asker gönderebilir" iddiasında bulundu.
 
 Kaynak : Sputnik
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-01-2019 09:13 - 575 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım