Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'den kritik Esad kararı! Muhaliflere eğitim ve silah temin eden programı bitirecek
ABD Başkanı Trump'ın, Suriye'de Esad yönetimine karşı savaşan muhaliflerin eğitilip donatılması programını sona erdirme kararı aldığı iddia edildi. Trump'ın Almanya'da Putin'le görüşmesinden kısa süre önce aldığı iddia edilen karara göre ABD, artık sadece çoğunluğunu PYD/YPG'li militanların oluşturduğu SDG güçlerine eğit-donat desteği verecek.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-07-2017 10:04 - 569 Okunma
ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye konusunda kritik bir değişikliğe gidebileceği iddia edildi. Buna göre Trump, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) tarafından gizli yürütülen ve Suriye'de Beşar Esad'a karşı savaşan ılımlı muhaliflere eğitim ve silah temin eden programı bitirecek.
 
Washington Post gazetesinde yer alan ve üst düzey ABD'li yetkililere dayandırılan habere göre Trump, söz konusu kararını yaklaşık bir ay önce aldı. Yetkililere göre Trump, 7 Temmuz'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya'daki görüşmesinden kısa bir süre önce Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster ve CIA Direktörü Mike Pompeo ile yaptığı bir görüşmede CIA'nın gizli programına nokta koymaya karar verdi.
 
Konuyla ilgili olarak Beyaz Saray ve CIA henüz bir açıklama yapmazken, Trump'ın bu kararının, Esad yönetiminin sona erdirilmesi noktasında gönülsüz ve sınırlı güce sahip olduğu anlamına geldiği belirtildi. Haberde, Esad'a karşı savaşan ılımlı muhaliflere yönelik eğit-donat programlarının bitirilmesini Moskova'nın uzunca bir süredir istediğine de vurgu yapıldı.
 
'Suriye'de Putin kazandı'
 
CIA'nın eğit-donat programı hakkında bilgi veren ABD’li bir yetkili, "Bu, bölge için çok önemli bir karar. Suriye'de Putin kazandı" ifadelerini kullandı.
 
ABD Savunma Bakanlığının halen Suriye Demokratik Güçleri (SDG) özelinde devam ettirdiği eğit-donat programının Trump'ın bu kararından etkilenmeyeceği bildirildi. Esad'a karşı savaşan Suriyeli ılımlı muhaliflere yönelik eğit-donat programı Ekim 2015'te dönemin başkanı Obama tarafından bitirilmiş, kısa bir süre sonra da sadece SDG'ye yönelik eğit-donat programı hayata geçirilmişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-07-2017 10:04 - 569 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım