Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'li senatör: Biz olmasak Suudiler 1 haftada Farsça konuşmaya başlar
ABD'nin Güney Carolina eyaleti senatorlerinden Lindsey Graham, Fox TV'ye yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın, ABD'nin desteği olmaksızın kağıttan bir poşetle bile savaşamayacağını ve İran'ın saldırması durumunda, Suudilerin 1 haftada Farsça konuşmaya başlayacaklarını öne sürdü.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-12-2018 13:48 - 562 Okunma
ABD Başkanı Donald Trump'ın güçlü destekçilerinden, Güney Carolina Senatorü Lindsey Graham, 'Suudi Arabistan [başına geçirilmiş] kağıttan bir poşetle bile savaşamaz' diyerek, Trump'ın Suudi Arabistan'ın askeri kapasitesi üzerine sarfettiği aşağılayıcı ifadeleri yineledi.
 
Başkan Donald Trump daha önce yaptığı bir konuşmada, Suudi yöneticilerin, ABD'nin desteği olmaksızın ancak 'iki hafta' ayakta kalabileceklerini söyleyerek Riyad yönetimini küçümsemişti.
 
'1 HAFTADA FARÇA KONUŞMAYA BAŞLARLAR'
 
Pazar günü Fox News’e konuşan şahin politikacı, ABD'nin desteğini çekmesi durumunda, Suudi Arabistan’ın, İran tarafından 1 hafta içerisinde askeri olarak mağlup edileceğini söyledi.
 
Graham sözlerine şöyle devam etti, "Size karşı çok açık olmak istiyorum. Birleşik Devletler olmasaydı, Suudiler 1 haftada Farsça konuşmaya başlardı."
 
 
'MBS KAŞIKÇI CİNAYETİNDE SUÇ ORTAĞI'
 
CIA Direktörü Gina Haspel, 4 Aralık'ta, aralarında Senatör Graham'ın da olduğu bir grup senatöre verdiği, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili brifingte, Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Salman'ın en azından cinayetle ilgili malumatı olduğuna inandıklarını vurgulamıştı.
Graham, Fox News mülakatında konuya ilişkin olarak, "Bu, Kongre'de geçirdiğim zaman içinde aldığım en parlak brifingti ... Şüphesiz, brifinge katılan tüm senatörlerin, MbS'nin Kaçıkçı cinayetinde suç ortağı olduğuna yönelik şüpheleri var" ifadelerini kullandı.
 
 
Prens Muhammed Bin Salman'ın baş harflerini ifade eden 'MbS' takma adı sık sık, Batılı gazeteci, politikacı ve televizyon yorumcuları tarafından veliaht prensi küçümseme maksadıyla kullanılıyor.
 
BÖLGEYİ YÖNETME YETENEĞİMİZİ KAYBEDİYORUZ
 
Öte yandan ABD'li senatör, ABD'nin Ortadoğu'da Suudi Arabistan'a dayandığına yönelik savı da kesin bir dille reddetti. “Suudi Arabistan'ın toplam petrol ithalatının %9'unu alıyoruz. Bize duydukları ihtiyaçtan çok daha azını biz onlara duyuyoruz" diyen Graham, kısa bir süre önce Muhammed Bin Salman'ı 'gitmesi gereken bir yıkım topu' olarak tanımlamış ve "Suudi Arabistan'a daha fazla silah satışını asla desteklemeyeceğim" demişti.
 
Graham sözlerini şöyle noktaladı: "Amerika'yı İran'dan korumak için MbS gibi bir serseri ve katil bir rejimle ilişkide olmamız gerektiği fikrini doğru bulmuyorum. Onunla ilişkide olarak tam tersine, bölgeyi yönetme yeteneğimizi kaybettiğimizi düşünüyorum."
 
 
'KUKLA REJİM SUUDİ ARABİSTAN'
 
Öte yandan, ABD'li siyasi analist Keith Preston İran devlet televizyonu Press TV'ye verdiği demeçte, ABD'nin nihai hedefinin, tüm dünya nüfusunu, Soğuk Savaş sonrası ortaya çıkan neoliberal küresel sisteme dahil etmek olduğunu söyledi.
 
Riyad yönetiminin, ABD'nin küresel egemenlik projesinde bir kukla rolüne sahip olduğunu belirten Preston konuşmasının devamında, "Burada asıl mesele, ABD'nin onlarca yıldan beri bölgedeki ortakları ve kuklaları aracılığıyla uluslararası bir imparatorluk inşa etmeye teşebbüs etmesidir" ifadelerine yer verdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-12-2018 13:48 - 562 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım