Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'li uzman seçimleri böyle değerlediri
İstikrardan ziyade Türkiye’yi yeni bir karışıklık ortamına itti.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-03-2014 09:50 - 1238 Okunma
 Partilerüstü Politika Merkezi Dış Politika Projesi Direktör Vekili Blaise Misztal, seçim sonuçlarını değerlendirdi “Her ne kadar hem AKP hem de ana muhalefet partisi CHP yerel seçimleri ulusal çapta Erdoğan için bir referandum gibi gösterse de, seçmenin, oyunun yerel politikalar mı yoksa ulusal politikaları mı dikkate alarak kullandığını kestirmek güç. Ancak hangi unsuru dikkate alarak oylarını kullanmış olsalar da Türk halkının, beş yıl önceki siyasi görüş ayrılıkları çizgisinde kaldıklarını söylemek mümkün.   
 
Bir başka deyişle yerel seçimler fazla bir değişiklik getirmedi, siyasi karmaşa devam edecek gibi görünüyor. Ancak burada önemli olan tarafların bundan sonra nasıl hareket edeceği. Başbakan Erdoğan, seçim gecesi yaptığı konuşmada kutuplaştırıcı söylemini yumuşatmadı veya giderek artan otoriter yaklaşımından geri adım atacağına dair bir işaret vermedi.  Erdoğan bir yandan hiçbir seçmenin kayba uğramadığını, herkesin kendisine hizmet edecek bir parti kazandığını söylerken, diğer yandan da kaybeden tarafın yine kibir olduğunu söyledi. Erdoğan’ın kendine karşı muhalefetin kibir kaynaklı olduğunu iddia etmesi ileride daha düşmanca bir tavır alacağının işareti. Halkın oylarının kendisine yetki verdiği inancıyla Erdoğan, bürokrasi, medya ve toplumda kendisine düşman gördüklerinin peşinden gitmeye kararlı görünüyor. Yerel seçimler sonrasında Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını koyması da muhtemel görünüyor.         
       
Ancak elbette burada muhalefetin nasıl davranacağı da önem kazanıyor. Muhalefet seçimlere hile karıştırıldığını iddia edebilir. Seçim gecesi boyunca bazı ilginç usulsüzlük yöntemlerinin haberleri geldi, bunlar arasında hile, elektrik kesintileri ve farklı haber ajanslarından gelen farklı sonuçlar da dahildi. Bu tür haberler, seçimlerin adil bir ortamda yapılmadığı hissini verdi ve halkın sokaklara dökülebileceği, durumun daha da gerginleşeceği kaygılarına yol açtı. Ancak muhalefet seçimden alınan sonuçlar neticesinde sadece Erdoğan aleyhtarı bir kampanya yürütmenin seçim kazanmaya yetmeyeceğini de anlayabilir. Ancak AKP’nin rakipleri kendi siyasi platformlarını geliştirir ve bunları halka daha iyi anlatabilir ve hatta bir koalisyon cephesi oluşturabilirse, Türkiye demokrasisi seçimlerden güçlenerek çıkar.”  
 
“Bu seçimler net sonuç getirmedi aksine mevcut güç savaşının devamına işaret etti. İstikrardan ziyade Türkiye’yi yeni bir karışıklık ortamına itti.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-03-2014 09:50 - 1238 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım