Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'nin Afganistan'dan Çekilmemesinin Sırrı
Afganistanlı Siyaset Bilimleri Uzmanı Rus basınına yaptığı açıklamada; ABD’nin İran’a ulaşacağı en kısa yolun Afganistan olduğunu ve bu nedenle Afganistan’daki üslerini terk etmeyeceğini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2017 08:53 - 578 Okunma
Afganistanlı Siyaset Bilimleri Uzmanı Ahter Şah Hemderd: “ABD’nin Afganistan’da uzun süreli stratejik planları var ve bu ülkedeki başarısızlıklarına rağmen, Afganistan’ı yakın bir zamanda terk etmeyecektir. ABD’liler Afganistan’da askeri üslerini oluşturmuş ve bu bölgede büyük yatırımlar yapmış bulunuyor dolayısıyla yakın bir zamanda bu ülkeden çıkmayacaktır.”
 
Hemderd açıklamasını şöyle sürdürdü: “Afganistan’ın gaz ve petrol kaynaklarına ve aynı zamanda stratejik öneme sahip olmasından ötürü Washington’un ilgisini çekiyor. Afganistan, ABD’nin İran’a ulaşması için en kısa yoldur. ABD’nin Afganistan’dan çıkmaması için birçok nedeni var ve bu ülkenin Afganistan’dan çıkması ile ilgili yapılan tahminler siyasi oyunlardan ibarettir.”
 
Afganistan Siyaset uzmanı Hemderd açıklamasının devamında şöyle konuştu: “Öte yandan unutmamamız gereken konulardan biri de, ABD’nin Afganistan ile güvenlik anlaşması imzaladığı ve bu sayede Afganistan’daki askeri varlığını yasal gösterdiğidir.”
 
Hemderd, ABD’nin Afganistan’daki tek endişesinin ABD’li askerlerin öldürülmesi olduğuna ve bu konunun ABD halkının bu ülkenin Afganistan’daki askeri varlığına itiraz etmesine yol açabileceğini belirtti.
 
Afganistanlı uzman açıklamasının sonunda, IŞİD terör örgütünün Afganistan’daki faaliyetleri ile ilgili IŞİD’in ABD, İngiltere ve İsrail’in ortak projesi olduğunu söyleyerek bu ülkelerin planlarına göre; IŞİD’in Orta Asya ülkelerine kadar ilerlemesi bekleniyordu diye konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2017 08:53 - 578 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım