Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'nin yeni planı: Suriye'deki Arap aşiretler TSK'ya karşı kışkırtılıyor
Bölge ülkelerini parçalayarak Büyük İsrail Projesi'ni hayata geçirmeye çalışan ABD, aldığı darbelerin ardından yeni bir sinsi planı devreye koymaya çalışıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-01-2018 07:31 - 534 Okunma
Suriye'yi parçalayarak ülkenin kuzeyinde terör koridoru kurma planı, TSK'nın Fırat Kalkanı harekâtı ile suya düşen ABD, bölgede yeni bir planı hayata geçirmeye çalışıyor. ABD'nin Suriye'deki Arap aşiretleri TSK aleyhine kışkırtıp Türkiye karşıtı yeni bir cephe açmaya hazırlandığı iddia edildi. ABD'nin "Aşiretler Birliği" adı verilen proje için seçtiği merkez ise Fırat Kalkanı Harekâtı ile terör örgütleri PKK/PYD ve IŞİD'den temizlenen Savran kasabası.
 
Bölge ülkelerini parçalayarak Büyük İsrail Projesi'ni hayata geçirmeye çalışan ABD, aldığı darbelerin ardından yeni bir sinsi planı devreye koymaya çalışıyor. ABD, Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan Arap aşiretleri, Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine kışkırtıyor.
 
Yeni Şafak'ın haberine göre; ABD, 'Aşiretler Birliği' adı altında Suriye'de Türkiye karşıtı bir cephe hazırlıyor.
 
Bölgede etkin aşiretlerin liderleriyle görüşen ABD ve Avrupalı yetkililer, Türkiye karşıtı blok oluşturmaları yönünde telkinde bulunuyor. 'Yerel teşkilatlanma ve aşiretler arası diyalog' başlıkları altında oluşturulmaya çalışılan Aşiretler Birliği projesinin merkez üssü ise bir hayli dikkat çekici. TSK'nın Fırat kalkanı harekatı ile PKK/PYD ve IŞİD'den temizlediği Savran kasabası. Aşiretlerin kışkırtılmaya çalışıldığı bölgelere ilişkin dikkat çeken bir diğer detay ise TSK'ya ait askeri üslerin bulunması.
 
ABD ve Avrupalı temsilciler Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep'te bazı isimlerle görüştü. Suriye'den çıkamayan aşiret liderleriyle de aracılar üzerinden görüşmeler yapılıyor. Savran merkezli ve ABD'nin başrolde olduğu aşiret kışkırtıcılığı kapsamında Baggara, Cimeyli, Badduş, Ageydat ve Ceys gibi Suriye genelinde milyonlarca mensubu bulunan aşiretler öncelikli hedef olarak belirlendi.
 
Türkiye'yi 'işgalci' olarak gösteren projeyle tüm aşiretlerin Fırat Kalkanı bölgesindeki uzantılarına ulaşılmaya çalışılıyor. ABD, kışkırttığı aşiret mensuplarına, yeterli sayıya ulaşmaları halinde silah desteği sözü de veriyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-01-2018 07:31 - 534 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım