Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Suriye ve Irak'ta sivilleri hedef alıyor
Birleşik Görev Gücü'nün 16-29 Aralık arasında Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği hava saldırılarına ilişkin yayınladığı raporda, eski raporların aksine, saldırıların yeri ve zamanının belirtilmemesi dikkat çekti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-01-2019 09:16 - 571 Okunma
ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Suriye ve Irak'ta düzenlediği hava saldırılarına ilişkin yayımladığı raporunda, saldırıların hangi tarih ve bölgede yapıldığına yönelik bilgilere yer verilmemesi, koalisyonun sivil kayıpları konusundaki şeffaflığının azaldığı yorumlarına neden oldu.
 
Birleşik Görev Gücü, 16-29 Aralık arasında Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği hava saldırılarına ilişkin rapor yayımladı.
 
2014'ten bu yana, önce günlük, daha sonra ise haftalık saldırı raporu yayımlayan koalisyonun bugünkü açıklamasında, saldırı raporlarının bundan sonra ayda sadece iki kez yayımlanacağı duyuruldu.
 
Açıklamaya iliştirilen iki haftalık raporda, koalisyonun 16-29 Aralık arasında, 469'u Suriye'de, 9'u Irak'ta toplam 478 hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararını duyurmasının ardından ilk kez yayımlanan raporda, bu saldırılarla Suriye'de DEAŞ'a ait bin 1, Irak'ta ise 14 hedefin vurulduğu kaydedildi.
 
Raporda, eski raporların aksine, hangi bölgeye kaç saldırının hangi tarihlerde yapıldığına dair bilgilere yer verilmemesi dikkati çekti.
 
Sivil kayıplarıyla koalisyon saldırılarını eşleştirmek güçleşecek
 
Son haftalarda Deyrizor'un Heccin ilçesinde cami ve hastanelerin koalisyon uçaklarınca vurulması tartışmalara yol açarken, bölgede koalisyon saldırılarından kaynaklı sivil kayıplarının da arttığı belirtiliyor.
 
Bu tartışmaların gölgesinde koalisyonun yeni raporunda saldırı tarihlerini ve yerlerini vermemesi, bağımsız uluslararası örgütlerin, Suriye ve Irak'taki sivil kayıplarını, koalisyon saldırılarıyla eşleştirmesini zorlaştıracağı yorumlarına neden oldu.
 
İngiltere merkezli ve savaş bölgelerindeki sivil kayıplarını takip eden Airwars platformu, koalisyonun, saldırıların yer ve zamanına ilişkin bilgi vermemesi hakkında "şeffaflığın son derece kısıtlandığı" yorumunu yaptı.
 
Airwars açıklamasında, platformun, Suriye ve Irak'ta, koalisyon kaynaklı 2 binden fazla sivil kayıp iddiasının, ABD koalisyonunun bu raporları üzerinden tespit ettiği hatırlatıldı.
 
ABD öncülüğündeki koalisyon saldırılarının, kasımda, Suriye'de 221 sivilin hayatına mal olduğu belirtilen açıklamada, AirWars Direktörü Chris Woods'un şu ifadelerine yer verildi:
 
"DEAŞ ile mücadele bitmedi ve siviller halen ağır bir bedel ödüyor. Sivil kayıpların sorunlu seviyelere yükseldiği bir dönemde ABD öncülüğündeki koalisyonun, ABD Başkanı Trump'ın son duyurusu üzerine kamu şeffaflığını azaltmasını görmek rahatsızlık verici."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-01-2019 09:16 - 571 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım