Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD, Rakka ve Musul’da IŞİD’le Mücadele Bahanesiyle Sivilleri Katlediyor
Amerika DAEŞ ile savaş örtüsü altında Rakka ve Musul’da sivil katliamı yapıp, insanlık ve savaş suçu işlemektedir. BM uluslararası bağımsız araştırma komisyonu Amerika’nın ırak ve Suriye’de insanlık suçu işlediğini bildirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-06-2017 09:47 - 543 Okunma
Amerika 2014 yılından beri DAEŞ ile savaş koalisyonu örtüsü altında Irak ve Suriye Müslüman halkını katliamdan geçirmektedir. Amerika’daki aşırı sağcı ve militarist güç odakları ilkin medeniyetler arası savaş planını yaptılar. Ancak bunun maliyetinin çok ağır olduğunu anlayınca, İslam âlemine ve Müslüman dünyasına Medeniyet içi savaş planı yaptılar. Bu doğrultuda El-Kaide ve türevleri özellikle DAEŞ ve diğer tekfirci terör örgütlerini kurdurup besleyerek, İslam mezhepleri ve Müslüman milletler arasında savaş ve çatışma çıkarmaya ve İslam ülkelerini yıkıma ve katliama uğratmaya çalışmaktadırlar.
 
BM uluslararası bağımsız araştırma komisyonu, 2011 yılında zincirleme savaşlarda insan hakları ihlallerini araştırmak için kuruldu. Bu komisyonun raporuna göre, Amerika Irak ve Suriye’de de savaş suçları işlemektedir.  Bu komisyonun başkanı Paulo Pineiro yayınladığı raporunda Amerika’nın acımasızca Rakka  sivil yerleşim merkezlerini bombalamakta olduğunu bildirdi. Rapora göre yüzlerce Suriyeli kadın ve erkek katledilip, 160 bini aşkın Rakkalı da avare edilmiştir.
 
Rakka selefi Vahhabi DAEŞ’in asıl odaklarından biridir. Amerika Rakka’yı DAEŞ’i imha bahanesiyle bombalamaktadır. Ancak bu şehir enkaza çevrilmekte ve sivil katliamı yapılmaktadır. Hâlbuki Amerika en gelişmiş ve akıllı füze ve bombalarla roketlere sahiptir. Bu yüzden tekfirci DAEŞ teröristlerin yuvalarını tespit etmesi de çok kolaydır. Ancak halkı rasgele bombalamakta, insanları katledip yaralamakta ve yerleşim yerlerini imha etmektedir. Amerika Rakka halkına ayrıca kimyasal silahlardan olan Fosforlu bombalar kullanıp açıkça insanlık suçu işlemektedir.
 
Fosforlu bombalar kullanmak ve özellikle şehirleri ve halkın yoğun olarak yaşadığı bölgelerde kullanmak yasaklanıp kitle imha silahı sayılıyor. Forforlu bombalar insan vücudunu yakarak et ve kemiklerini kömüre dönüştürüyor ve hiçbir şeyle bu ateş söndürülemiyor. Fosforlu gazı soluyanlar, iç organları ateş alıp, yakılıyor. Terörist ırkçı İsrail rejimi Filistin ve Lübnan’da fosforlu bombalar kullanırken, selefi Vahhabi Suudi krallık rejimi de Yemen halkına karşı bu korkunç silahı kullanıyor. Fosforlu bombalar uzun süre toprakları ve havayı da kirlettiğinde, kullanılan bölgelerdeki etkileri uzun süre devam etmekte.
 
Amerika DAEŞ ile savaşı bahane ederek İslam ve Arap ülkelerini yıkıp yakıyor. Amerika bir taraftan DAEŞ ile mücadele iddiasında bulunuyor ve diğer taraftan DAEŞ teröristlerin, Rakka’dan kaçıp Deyr Zor’a yerleşmeleri için koridor açıyor ve Suriye ordusunun DAEŞ’e karşı savaşını önlemeye çalışıyor. Amerika Irak’ın Neyneva il merkezi Musul’u işgal eden DAEŞ’ı de kurtarmaya ve onların kaçışını sağlamaya çalışıyor. Bu amaçla Irak Ordusunu ve Halk güçleri Haşdüşşabi’yi defalarca bombalamış bulunuyor. Amerika Suriye ordusunun Irak ve Ürdün ile ortak sınırlarına ulaşmalarını ve Irak ordusu ve haşdüşşabi ile birlikte DAEŞ’in kıskaca alınıp imha edilmesini önlemek için, Suriye ordusu ve müttefiklerini bombalamaktadır. Bu arada Siyonist İsrail rejimi de tekfirci teröristleri özellikle DAEŞ ile Nusra cephesini kurtarmak için defalarca Suriye ordusuyla halk güçlerini ve Hizbullah güçlerini bombalayıp, İslam aleminde İslam medeniyeti içi savaş ve terörü körüklemeye çalışmaktadır.
 
Amerika liderliğindeki koalisyon güçlerinin amacı, terörizm ve tekfirci terörizmle mücadele değil, terörizmi besleyip koruma altına alıp kullanarak Ortadoğu’daki petrol ve enerji kaynaklarını ve gelirlerini yağmalamak, İran ve Rusya’ya karşı savaş şartlarını oluşturmaktır.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-06-2017 09:47 - 543 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım