Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD Suud'dan başarısız Lübnan siyasetini bir an evvel sonlandırmasını istedi
Lübnan’da Başbakan Hariri’nin zorla alıkonulduğuna ilişkin kanaat, Arap dünyasında giderek yaygınlaşırken, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok bölgesel aktör, Hariri krizine bir çözüm bulmak için harekete geçmiş durumda.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-11-2017 07:36 - 541 Okunma
Lübnan’da Başbakan Hariri’nin zorla alıkonulduğuna ilişkin kanaat, Arap dünyasında giderek yaygınlaşırken, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok bölgesel aktör, Hariri krizine bir çözüm bulmak için harekete geçmiş durumda.
 
 Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın başdanışmanı Can Aziz, yaşanan son krizle ilgili bazı yabancı ülke yetkililerinin kendilerine meselenin istifa ya da filancanın Başbakan olma meselesi olmadığını, burada asıl hedeflenenin Lübnan olduğu yönünde mesaj verdiklerini kaydetti.
 
 Bu arada Rayul Yevm gazetesi, konuyla ilgili yayınladığı bir haberde Fransa’nın Hariri’yle ilgili yaptığı çıkışın ardından Suudi Arabistan’ın önümüzdeki günlerde başbakan Hariri’ye Paris’e geçmesine izin vereceğini söyledi.
 
 Buna göre aynı zamanda Fransız vatandaşı da olan Hariri, şayet Paris’e gelmesine izin verilmezse Fransız yargısı kendi vatandaşı olan bir kişinin zorla alıkonduğunu düşündüğü için harekete geçecek.
 
 Öte yandan Lübnan Başbakanı Hariri’nin sosyal medyada Samir Subhan’la çektiği selfi fotoğraflar da alay konusu oldu. Lübnanlı sosyal medya hesapları, Hariri’nin Suudi Arabistan’da rahat ettiği ve zorla ülkede tutulmadığını kanıtlamak için ortaya koyduğu her çaba ve attığı her adımın kafaları daha da karıştırdığını belirten mesajlar attılar.
 
 Lübnan’da yayınlanan El Ahbar Gazetesi ise Hizbullah lideri Nasrallah’la girdiği polemiklerle ön plana çıkan Suudi Arabistan Bakanı Samir es Subhan’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği ABD ziyareti sırasında Amerikalı yetkililer tarafından azarlandığını açıkladı. Gazetenin haberine göre, Amerikalı yetkililer, Subhan’a Suudi Arabistan’ın Lübnan politikalarının ABD’nin Lübnan’daki çıkarlarına zarar verdiğini belirterek Subhan’ı iki ayrı toplantıda sert bir şekilde azarladı. Amerikalı yetkililer, Subhan’a, Suudi Arabistan’ın Hariri’yle ilgili attığı son adımların Lübnan hükümetine yönelik desteği artırdığını belirterek Lübnanlı siyasi partilerin muhalefetiyle ve iktidardakiyle yekvücut haline gelmesinden şikayet etti. 
 
 El Ahbar gazetesinin haberine göre ABD’li yetkililer Suudilerin Lübnan siyasetini bir an evvel sonlandırmasını istedi.
 
 Öte yandan konuyla ilgili yapılan analizler de ilginç noktalara vurgu yapıyor. Amerika’da yayınlanan Atlantic dergisi, Suudi Arabistan’ın İran’ı cezalandırmak için Hariri’yi alıkoyması ve zorla istifa ettirme operasyonunun fiyaskoyla sonuçlandığını ve İran’a hiçbir zarar vermediğini yazdı. Yazar Thanassis Cambanis, Suudi Arabistan ve İsrail’in önderliğinde İran’a ya da Hizbullah’a karşı bir savaş ilan edilse bile bu, İran’ın bölgedeki nüfuzunu kırmak yerine onu daha da güçlendireceğini ifade etti.
 
Kaynak : Kudüshaber
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-11-2017 07:36 - 541 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım