Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD:Tampon Bölge Önemli Anlaşmazlık Konumuz
Kürtler konusunda uyarı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2012 08:32 - 958 Okunma

 

         
 Georgetown Üniversitesi’nin Türk Çalışmaları Enstitüsü ve Ortadoğu Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği panelde Suriye krizinin bölgesel dinamikleri, Türkiye’ye etkileri ve Türkiye’nin rolü tartışıldı. Toplantıda uzmanlar Suriye ve Türkiye’nin geleceğini masaya yatırdı.
 
Toplantıda ilk sözü alan Stimson Center uzmanı Mona Yacoubian, 6 Kasım’daki başkanlık seçimlerine kadar Amerikan politikalarında hiçbir değişiklik beklenmemesi gerektiğini söyledi. Yacoubian, askeri müdahaleye, uçuşa yasak bölgeye ve güvenli bölgeler oluşturulmasına karşı çıkan Amerika’nın seçimlerden sonra da bu tutumunu sürdürmesini beklediğini de belirtti.
 
Uzmana göre, kendisini tehdit altında hisseden Türkiye’nin Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için bastırması, önümüzdeki aylarda da Amerika ile en önemli anlaşmazlık noktalarından biri olmaya devam edecek.
 
Daha sonra söz alan Ortadoğu ve Kürt çalışmaları konusunda uzman Denise Natali, Suriye krizine daha geniş çaplı, bölgesel bir bakış açısı getirdi. Bölgedeki iktidar boşluğundan yararlanan Kürtlerin güç kazandığını söyleyen Natali, bu süreçte Mesut Barzani’nin, Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin ve PKK’nın güçlerini arttırdığını belirtti. Yakın zamanda bölgede Kürtlerin kendi içlerinde kavgalar yaşayabileceği uyarısında bulunan Natali, buna iki gerekçe gösterdi. Ulusal Savunma Üniversitesi öğretim üyesi Natali, Suriyeli Kürtlerin başında kuvvetli bir lider olmadığını ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin tüm Kürtlerin lideri olmaya çalıştığını kaydetti.
 
Kürtlerin gücünün artmasının Türkiye için kötü olduğunun altını çizen Natali, kuzey Irak’ta olduğu gibi kendi kendilerini yönetmeye alıştıkça Kürtler’in özerkliğe yaklaştıklarını belirterek, “bu süreç ne kadar uzarsa, Türkiye için o kadar kötü olur” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2012 08:32 - 958 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım