Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD’nin Kudüs Tasarısını Veto Etmesine Türkiye ve İran’dan Kınama
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, BMGK’ya sunulan Kudüs tasarısının Washington yönetimi tarafından veto edilmesini sert bir şekilde kınarken, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “ABD’nin BMGK’daki Kudüs tasarısını veto etmesini kınıyoruz” açıklamasında bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-12-2017 17:05 - 527 Okunma
ABD’nin Kudüs’ü terör rejimi  İsrail’in başkenti kabul etmesinin ardından BM nezdinde şu ana kadarki en önemli girişim olan BMGK’daki Kudüs tasarısı oylaması yapıldı.
 
Türkiye’nin öncülüğünde hazırlanan ve BMGK üyesi Mısır tarafından gündeme getirilen Kudüs tasarısı, konseyin toplam 15 üyesinin 14’ünün lehte oy kullanmasına karşın ABD tarafından veto edildi.
 
ABD’nin vetosuna karşın konseyin kalan üyeleri İngiltere, Fransa, Çin, Rusya, Uruguay, Bolivya, Etiyopya, İtalya, Japonya, Kazakistan, Senegal, İsveç ve Ukrayna, Mısır’ın tasarı lehinde oy kullandı.
 
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD’nin Kudüs kararını BM’de veto etmesi hakkında yaptığı açıklamada, ABD’nin bu vetosunu kınarken, bu veto girişiminin, uluslararası güvenlik ve barışın aleyhinde olduğunu ve Filistin halkının haklarını çiğnediğini söyledi.
 
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü , Amerika’nın sözkonusu veto kararıyla, çok açık bir şekilde Filistin halkının meşru haklarını ayaklar altına aldığını gösterdiğini söyledi.
 
ABD’nin kışkırtıcı bir kararla Kudüs’ü Siyonist Rejim’in resmi başkenti olarak kabul ettiğini belirten Kasımi, “Onlar bu tutumla uluslararası hukuk ve kararlara uymadıklarını ortaya koydu. Bu sefer de işgalci rejimin çıkarlarını korumak amacıyla Mısır’ın sunduğu Kudüs tasarısı BM Güvenlik Konseyi’ndeki diğer 14 üyenin desteğine karşın, bu tasarıyı veto ederek tüm Filistinlilerin meşru haklarını görmezden gelip hiçbir uzlaşı ve çözüm arayışında olmadığını kanıtladı” ifadelerinde bulundu.
 
Behram Kasımi, İran’ın ABD’nin Kudüs kararına şiddetle karşı olduğunu açıklayarak, dünyadaki tüm devletler ve uluslararası toplumdan küresel barış ve güvenlik için Siyonist Rejim’in lehine olan ve bölgeyi kaosa çevirecek bu kararın hayata geçirilmesine karşı çıkmalarını istedi.
 
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, “ABD’nin BMGK’daki Kudüs tasarısını veto etmesini kınıyoruz, Amerikan yönetiminin hala hatasının farkına varmaması, dünyadan bütün uyarılara rağmen bu hatasından geri adım atmaması da çok düşündürücü” dedi.
 
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin BMGK’daki Kudüs tasarısını veto etmesine ilişkin, “Veto kararını kınıyoruz, Amerikan yönetiminin hala hatasının farkına varmaması, dünyadan bütün uyarılara rağmen bu hatasından geri adım atmaması da çok düşündürücü. Perşembe sabahı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplanacak ve bu konuda bir oylama yapacak. Biz de bugün, yarın, perşembe gününe kadar çalışmalarımızı yoğun şekilde devam ettireceğiz.” dedi.
 
İslamî Direniş Hareketi (HAMAS) da, ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Kudüs ile ilgili karar tasarısını veto etmesinin, Filistin davasının çözümünde onun dürüst bir arabulucu olmadığını, ona güvenmenin zarar ve zaman kaybından başka bir şey olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.
 
HAMAS ayrıca, bu kararla bölgede ortaya çıkacak sıkıntı ve karışıklıklardan ABD yönetiminin sorumlu olduğuna dikkat çekerek, Amerika’nın bu kararıyla ateşe benzin döktüğünü ifade etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-12-2017 17:05 - 527 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım