Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
AGD: Fitne Ateşine Karşı Uyanık Olmalıyız
"Hiç kimsenin bölgemizi kanlı bir arenaya çevirmeye hakkı yok"
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-07-2012 10:09 - 1004 Okunma

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, bugün Suriye konusunda gelinen noktanın endişe verici olduğunu ifade ederek, "Hiç kimsenin bölgemizi kanlı bir arenaya çevirmeye hakkı yok" dedi.
 
 
AGD bölge ve şube başkanları Hatay'da toplandı. Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Narlıca beldesindeki Habibi Neccar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya yoğun ilgi gösterildi. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilere dikkat çekerek, bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
"Türkiye aklıselim hareket etmeli"
Turhan, "Geçtiğimiz yıl başlayan ve tüm Suriye'de cereyan eden halk hareketi ile Suriye ordusu arasında yaşanan olaylar sadece Suriye ile sınırlı kalmamış; Türk uçağının düşürülmesiyle Suriye'nin sınırları dışına sıçramıştır. Olaylar başta Türkiye, NATO, AB, ABD, Rusya, İran ve Çin olmak üzere bütün dünyanın bir numaralı gündemi haline gelmiştir. Suriye konusunda gelinen nokta, en başından beri birilerinin planladığı ve istediği noktadır. Suriye'deki temel senaryo, Libya ve Yugoslavya örneğinde olduğu gibi insani gerekçelere dayandırılarak uygulamaya çalışılacak askeri müdahale senaryosudur. Bu senaryoda da maalesef Türkiye'ye önemli bir rol verilmiştir. Ülkemiz bu oyuna gelmemelidir. Türkiye; Suriye ile arasındaki bin yıllık hukuklarını yıkmamalı ve aradaki suni sınırlara aldanmadan akraba olan bu iki kardeş milleti kan ve acıyla duçar edecek adımlar atmamalı." dedi.
 
"Hepimizin arzusu saadet ve barıştır"
Türk savaş uçağının düşürülmesi ile ilgili de görüşlerini açıklayan Turhan "Türkiye, başından beri Suriye üzerinden sıcak bir savaşın içine çekiliyor. Uçağımızın düşürülmesi de bunun göstergesidir. NATO'nun 5.maddesi devreye sokularak Suriye'ye uluslararası bir müdahalenin altyapısına yönelik manipülasyonlar da dikkat çekicidir. Türkiye büyük ve gerekli tecrübelere sahip bir devlettir. Suriye tehlikeli ve büyük bir yanlış yapmıştır ve bunun hesabı sorulacaktır. Fakat bu kriz kesinlikle Suriye'ye uluslararası bir müdahalenin gerekçesi haline getirilmemelidir. Bu tür oyunlarla Türkiye adım adım savaşa sürüklenmektedir. Bu savaşta can verenler küresel patronlar veya İsrail evlatları olmayacak bu ümmetin evlatları olacaktır.
Hem Türkiye hem de Suriye, tüm bunların olmasını isteyen küresel güçlerin oyununa gelmemelidir. Çünkü hepimizin arzusu saadet ve barıştır" ifadesini kullandı. Bölgenin mevcut işgallerden kurtarılmasının, çözüm için atılacak ilk adım olduğunu vurgulayan Turhan, konuşmasını da şöyle sürdürdü: "Çözüm için bölge işgallerden kurtarılmalı ve yeni işgallere geçit vermeyecek bir zemin oluşturulmalıdır. Kimsenin bölgemizi kanlı bir arenaya çevirme hakkı yoktur. Türkiye, üzerinde oynanan bu kirli oyunlara gelmemelidir.Onun için bölgede fitne ateşi yakanlara karşı uyanık olmalıyız." Konuşmaların ardından AGD Başkanlık Divanı sunumları ile rapor müzakereleri gerçekleştirildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-07-2012 10:09 - 1004 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım