Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ahmedinejad'dan Batıya Çağrı
İran milleti kendini savunmak için her zaman hazır
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2012 14:39 - 941 Okunma

 

 İran devlet televizyonunun haberine göre, İran İslam Cumhuriyei Cumhurbakanı Mahmud Ahmedinejad, BM Genel Kurul Oturumu için gittiği New York'ta toplantı kulisinde  Amerikan basınının üst düzey yöneticileriyle görüşmesinde, "Bugün dünyanın İran'da mı iktisadi sorunlar çok yoksa Amerika'nın emri üzerine İran petrolüne yaptırım uygulayan Avrupa'da mı? şeklinde bir  durumu sorguladıklarını  belirterek, Avrupa Birliği'nin bugün Amerika'nın yanlış siyasetlerinin takipçisi olduğundan dolayı büyük sorunlar yaşadığını söyledi.
 
Ahmedinejad, milletlerin birbirlerini karşılıklı olarak anlamak zorunda olduklarının zaruretine temasla,  aşırılık ve diğerlerinin haklarına göz dikmenin, ırkçılık, çatışma ve savaş ortamlarının hazırlanmasına sebep olduğunu söyledi.
 
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Suriye konusunda bazı sorulara verdiği cevapta, Suriye toplumunun karmaşık ve bazı taifelerden oluştuğunu belirterek,  yabancıların müdahalesinin Suriye halkının durumunu zorlaştırdığını dile getirdi.
 
Ahmedinejad, Suriye buhranının İran ve Türkiye ilişkilerine etkisine dair bir soruya da, "iki ülke ilişkileri geçmişte olduğu gibi bugün de çok iyidir ve güncel olayların bu ilişkileri etkileyeceğini düşünmüyorum" dedi.
 
Siyonist İsrail rejiminin  İran aleyhindeki tehditlerine de temas eden İran Cumhurbaşkanı,  "biz siyonist İsrail'in tehditlerini ciddiye almıyoruz ama büyük İran milleti kendini savunma için her zaman hazırdır" dedi.
 
Siyonistlerin  gerçekte bir çıkmazda olduklarını,  bu çıkmazdan kurtulmak  için de  macera peşinde olduklarını ama başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın yeni bir savaş için  kapasitesinin olmadığını  hatırlatan Ahmedinejad, "Bundan dolayı  yeni bir olay olsa, bölgedeki bütün dengeler bozulur ve bölge tamamen alt üst olur" uyarısında bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Batılı ülkelerin İran'ın nükleer faaliyetleri konusundaki engelleyici siyasetlerine temasla, "İran nükleer konusunun artık yorgunluk ve inatçılığa dönüştüğünü görmekteyiz. Zira bugün dünyada bütün herkes İran İslam Cumhuriyeti'nin atom bombası yapma peşinde olmadığını biliyor ama buna rağmen bazı ülkelerin tutumu gerçekten tam gülünç durumdadır" dedi.
 
Ahmedinejad, depoları atom bombalarıyla dolu olanların  dünya güvenliğinden kaygılı olduklarını iddia ettikleri çelişkiye temas ederek  "Biz de onlara, madem kaygılısınız niçin elinizdeki atom bombalarını imha etmiyorsunuz? diye soruyoruz" dedi.
 
Ahmedinejad,  İslam peygamberi ve müslümanların kutsal değerlerine saldırılara da  temas ederek, sözde özgürlük iddiasında bulunanların İslam peygamberi ve müslümanların değerlerine saldırıya ve hakarete seslerini çıkarmayıp aksine destek verdiklerini halbuki o çevrelerin holokast gibi bir olayın tarihi olarak araştırılmasına ise şiddetle karşı olduklarını ve hassasiyet göstermelerinin de anlamlı ve üzerinde  düşünülmesi gerekli bir konu olarak niteledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2012 14:39 - 941 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım