Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ak Parti 3 Bölge Millet Vekili Şamil Ayrım'ın Aşura 2018 Konuşması
20 Eylül 2018 Perşembe günü Peygamber Efendimiz’in (s.a.a) sevgili torunu İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1379. yıl dönümünde İstanbul Halkalı'da törenlerle anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2018 16:37 - 928 Okunma
Sevgili Ehl-i Beyt dostları,
 
Türkiye Caferilderi Lideri değerli Selahattin hocam, Değerli Milletvekili arkadaşlarım, Değerli Kaymakamım, Belediye Başkanlarım, Ehl-i Beyt dostlarım, sevgili canlar hepinizi yürekten selamlıyorum.
 
Allah, muharrem ayında yapmış olduğunuz sevapları kabul etsin. Tabi çok güzel konuşmalar yapıldı.
Hepsi çok önemli ama önemli olan başka bir şey var. Bu törenleri bu güne kadar organize eden, getiren bu güzel ülkemizde bize bayrağımızın altında birlik, beraberliğimizin bozulmamasını temin eden çok değerli Selahattin hocama, dernek yöneticilerine, emeği geçen değerli belediye başkanıma, devletimizin yetkili organlarımıza ve bizim güvenliğimizi sağlayan, bizim huzur içinde bu muhteşem anma gününde burnumuz bile kanamadan bu işleri yapmamıza vesile olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, varolsunlar.
 
Değerli canlar, bilindiği üzere muharrem ayı İslam dünyası için önemli bir aydır. Bu ay Müslümanlar tarafından Hicri yılbaşı olarak kabul edildiği gibi matem ayı olarak da kabul edilmiştir. Zira muharrem ayının Aşura olarak bilinen onuncu gününde Hz. Mustafa efendimizin can parçası olan Ehl-i Beyt imamlarının üçüncüsü Hz. Hüseyin efendimiz yetmiş iki yareniyle birlikte Kerbela denilen yerde şehit edildi, katliama maruz kaldı. O günden beri onların acıları yüreğimizi inletmekte ve biz hiç dinmeden o acıları hep hissetmekteyiz. Bu elim olay asırlardır Allah’a ve Resulüne iman eden bütün müminleri derinden yaralamış ve acılara gömmüştür. Yine Hz. Hüseyin ve 72 şüheda tüm müminlerin kalbinde taht kurarken ona ve yakınlarına bu zulmü reva gören Yezit ve yandaşları tarihe ve vicdanlara mahkûm edilmiştir.
 
Değerli dostlar, değerli canlar hiç kuşkusuz Hz. Hüseyin’in yolu dedesi Hz. Muhammed’in yoludur. O yol haklının ve zulme karşı duranın, o yol hakkın, hukukun, özgürlüğün, adaletin, vefanın, söze sadık kalmanın ve erdemin yoludur. Hz. Hüseyin’i sevmek, onun uğurunda canını feda ettiği değerlerine sahip çıkmaktır. Hz. Hüseyin asalet ve ahlakını kuşanmaktır. Onun duruşuyla durup, yiğitliğini sergilemektir. Öyleyse geliniz aynı imanı, acıyı ve özlemi taşıyan kalplerimizi birleştirelim. Yüreğimize İmam Hüseyin’i alalım, gönüllerimizi birbirimize açalım, kollarımızı muhabbetle buluşturalım; feraset, basiret, sorumluluk ve duyarlılıkla ümmet olarak daha iyi bir gelecek inşa edelim. Bu vesileyle Hz. Hüseyin ve 72 şühedayla birlikte vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Kaderimiz olan bu coğrafyada, yaşadığımız bu coğrafyada Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyor, hepinize saygı ve hürmetlerimizi sunuyorum.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2018 16:37 - 928 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım