Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Aksu:
İstanbul Ataşehir Camii'nde kılınan Cuma Namazı yüzlerce kişiye seslenen Araştırmacı Yazar Mehdi aksu gündemi değerlendirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-03-2015 15:50 - 2627 Okunma

27 Mart 2015 cuma günü İstanbul/Ataşehir'de bulunan imam Hüseyin camiinde kılınan cuma namazında, yüzlerce Müslümana hitap eden cuma imamı araştırmacı yazar Mehdi Aksu, birinci hutbeyi Suudi Arabistan ve müttefikleri olan körfez ülkelerinin Yemen'e saldırısına geniş olarak yer verdi. İşte o hutbeden özet ve satır başları:

1-"Muhammed, Allah'ın peygamberidir ve onunla berâber bulunanlar, kâfirlere karşı çetindirler, kendi aralarında merhametli, onları görürsün ki rükû etmekteler, secdeye kapanmaktalar Allah'tan lütuf ve ihsân ve râzılık dileyerek; yüzlerinde, secde eserinin alâmetleri görünmededir" (Fetih,29)

Amerika emperyalizmi ve İsrail siyonizminin güdümüne takılan Suud krallığı ve kukla rejimlerin bugün Yemen'e saldırılarını bu ayet ile değerlendirdiğimiz zaman "Allah'a inandıklarını, Hz. Muhammed (s.a.a) ile beraber olduklarını iddia eden bu on kukla ülke ve başta Suudi Arabistan'ı ve bu saldırıyı alkışlayanları, destekleyenleri bu ayet ile değerlendirdiğiz zaman, bunların küffar ile sarmaş dolaş olup, Müslüman Yemen'a karşı şiddetli ve çetin olmaları ayete aykırı bir davranıştır.

2- Hz. Fahri kâinat efendimiz şöyle buyurmuştur: "Dünyanın bir başında bir Müslüman "Ey Müslümanlar" diyerek feryat ederse ve dünyanın diğer bir başındaki Müslüman bu feryadı işitip sessiz kalırsa, bu sessiz kalan Müslümanlardan değildir."

Ey Müslümanlar! Bu hadis ile Yemen'e saldıranlara baktığımız zaman, bunlar feryat eden Müslümanlara destek olup, Müslümanlardan kalacakları yerde, Müslümanları feryat ettirerek Müslümanlık da kalmış olurlar mı acaba!

3-Suudi Arabistan bugün mazlum Yemen halkına saldırı yaptığı müttefikleri arasında Amerika emperyalizmine maşalık ve kuklalığın başını çekmektedir. Zira tekfirci zihniyetli vahabiler yetmiş yıldır Filistin halkına zulümler yapan bebek katili korsan İsrail'e bir kurşun bile atmamış, atamamışlardır. Bunlar Nijerya'da her gün Müslüman kıyımı yapan Boko haram hakkında kınama bazında tek kelam bile etmemişlerdir. Bunlar Müslüman İran'a karşı İsrail'e saldırı yap telkinlerinde bulunarak, İsrail'in yanında yer aşacağız diyecek kadar Müslümandırlar.

4- Filistin'in sünni, İran'ın ise Şia olduğunu tüm dünya bilmektedir. Şia kökenli İran devleti onca ambargolarına, Batı’nın düşmanlıklarına rağmen halkı ile 36 yıldır Filistin'li Müslüman kardeşlerinin yanında yer almış, onlara her türlü desteği vermiş, kardeşlerine yapılan siyonizm zulmüne duyarsız kalmamıştır. İşte Şia budur. Şia tarihinde zulme duyarsız kalmak yoktur. Şia aklına zalimin ve mazlumun dini-ırkı sorulmaz mantığı hakimdir. Şia tarihinde aymazlık, gammazlık, arkadan hançerleme yoktur. Şia; Kufe'de Süleyman b. Sured'in evinde, onun ziyaretine gelen Ubeydulla b. Ziyad'ı perde arkasından çıkıp öldürme imkânına sahip olmasına rağmen: Ben Resulullahın "düşmanınız bile olsa arkadan vurmayınız" hadisini hatırladım da ondan dolayı Ubeydulla'hı vurmadım diyen Müslim b. Akil'lerin izleyicisidir.

5-Hicaz topraklarını Osmanlının elinden çıkarıp İngiliz sonrasında da Amerika sömürgesine sokan Suud kralları ve onlara tapan vahabilerdir.

6-Afganistan ve Irak'da küfrün yanında yer alarak, onlarla sarmaş dolaş olan ve Müslümanlara şiddetli olan yine bunlardır.

7-Emperyalizm ve siyoniz Irak ve Suriye'de çıkaramadıkları mezhep savaşlarını bugün Suud krallarının ve yardakçılarının eliyle Yemen'de çıkarmak istemektedir.

8-Bugün uçakları, kukla olan askerleri ile orantısız olarak Yemen halkına saldırı emri veren Suud kralları Allah'dan korkmadıkları kadar efendileri olan Amerika'dan korkarlar. Zira ABD den korktukları kadar Allah'dan korkmuş olsalardı bu vahşetleri yapmazlardı.

9-Bu saldırıların esas ve asıl sebebi; Her geçen gün bölgeye ve İslam coğrafyasına Hüseyni basiret ve Hüseyni duruş yayılmakta, çoğalmakta ve hakim olmaktadır. Bu durum yıllar boyunca Müslümanların kaynaklarını sömüren emperyalizm ve siyonizmin rüyalarını kaçırmış durumdadır. Saldırıların asıl sebebi budur.

10-Bu saldırı en fazla Amerika emperyalizmini ve İsrail'i memnun etmiştir. Zira ilk taktir açıklaması Amerika'dan gelmiştir. Amerika taktir açıklamasını yaptıktan sonra, halkı Müslüman olan ve Müslümanlıkta kendilerinden başka kimseyi beğenmeyen bazı siyasiler ve liderler, pastadan bize kalmaz mantığı ile alel acele destek verebiliriz açıklamaları yaparak bugüne kadar bizce malum olan saflarını daha da netleştirmiş oldular.

11-Bazı televizyon kanalları maksatlı, bazıları ise olayın hakikatini bilmeden "Yemen'de sünni şia savaşı" diye haberler, açıklamalar yapmaktadırlar. Bu tamamen yanlıştır. Yemen halkı sünnisi ile şiası ile özgür ve kahramanca Arabistan'a kukla olan rejime karşı bir halk devrimi gerçekleştirmişler ve bugün de ülkelerine yapılan saldırılara karşı omuz omuza mücadele etmektedirler. Yemen'de sünni şia savaşı mezhep çatışması çıkarmak isteyenlerin söylemleridir ve en fazla onların işine yarar. Bu savaş sünni şia savaşı asla değildir. Bu savaş haçlı ile Yeşil sancak savaşıdır. Gün saf belirleme günüdür. Ya kahraman Yemen halkının yanında tavır alır yeşil sancağın ensarından olursun ya da Suud krallarının akımına kapılır haçlının safında olursun.

12- İmam Hüseyin aleyhisselam aşura günü selefi, harici zihniyetinde olan bu günkü vahabilerin dedelerine şöyle buyurdu;"Eğer dininiz yoksa ahretten de korkmuyorsanız, hiç olmazsa dünyanız da hür olun."

Aynı sözü bugün biz sizlere diyoruz; "Eğer dininiz yoksa, ki yok, ahretten de korkmuyorsanız, ki korkmuyorsunuz, en azından dünyanızda hür ve özgür olunuz…

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-03-2015 15:50 - 2627 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım