Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Alevi dedeleri Medine'de
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-02-2014 16:31 - 1620 Okunma
 Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik himayesinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliğince (TÜRSAB) gerçekleştirilen yolculukta, çeşitli bölgelerden bir araya gelen kafile, 10 Şubat Pazartesi günü Necef Havalimanına indikten sonra Kerbela'da 2 gece konakladı. Burada Hz. Hüseyin'in yanı sıra diğer türbeleri ve Kerbela savaş alanını ziyaret eden grup, daha sonra Necef'e geçti.
 
Hz. Ali'nin evine ve Kufe Mescidi'ne de giden kafile, Necef'in merkezindeki Hz. Ali'nin türbesine de ziyaret gerçekleştirdi.
 
Türk kafilesi, 2 gece kaldıkları Necef'te son gün birlik kurbanı kesip, dini liderlerden El Hekim'i de ziyaret ettikten sonra Medine'ye geldi.
 
Medine Muhammed bin Abdulaziz Havalimanına gelen kafile, buradan otobüslerle otele geçerken, rehberler şehir hakkında kısa bilgi verdi.
 
Kafileye ilk gün Mescid-i Nebevi'nin tanıtılması planlanıyor. Medine'de yapılacak diğer ziyaretlerin ardından kafile 18 Şubat'ta Mekke'ye geçecek.
 
Alevi dedelerinden Necef ve Kerbela değerlendirmesi
 
Necef'teki son gün, Irak yolculuğunu değerlendiren Alevi dedelerinden Mehmet Demirtaş, Hz. Ali ve Hz. Hüseyin'in ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, şimdiye kadar hep zihinlerde oluşan Kerbela'yı gördükleri Kerbela'yla mütalaa ettiklerini söyledi. İbadetlerini severek yaptıklarını anlatan Demirtaş, güzel günler yaşadıklarını söyledi.
 
Dede Abdullah Atmaca da Necef Havalimanına ilk indiğinden itibaren yoğun duygular yaşadığını belirterek, "Bizler hep dünya malına tapmışız, yarını hiç düşünmüyoruz. Rahmetlik babam Kerbela'ya çok gelmek isterdi. Ömrü vefa etmedi, bu bize kısmet oldu" dedi.
 
Dede Gazi Karababa da yaptığı değerlendirmede, inanç önderleri olarak yıllarca hep hayal ettikleri, görmedikleri Kerbela'yı sohbetlerde, cemlerde anlattıklarını dile getirdi. Bu ziyaretin gerçekleştirileceği söylendiğinde ruhani bir duygunun içlerini kapladığını anlatan Karababa, yaşadıklarını kelimelerle anlatmanın zor olduğunu vurguladı.
 
Dede Hayati Doğan da yıllardan beri cem yaparken Hz. Ali, Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan'dan kitaplardan okuduklarıyla bahsettiklerini ve gözyaşı döktüklerini dile getirerek, gelip kabirlerini gördükten sonra daha fazla göz yaşı döktüklerini anlattı.
 
Alevi din hocası Aziz Cezük de açıklamasında, bildikleri ama görmedikleri yerleri görmenin kendilerini çok duygulandırdığını anlattı.
 
Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer de, bütün cemevi dedelerinin anlattıklarını gözleriyle görmeleri için böyle bir etkinliği düşündüklerini dile getirdi.
 
Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan da gerçekleştirdikleri yolculukta emeği geçenlere teşekkür etti. Kaçan, "Bugüne kadar hayal ettik ama bugün bu hayallerimizi burada gördük. Gerçekten çok duyguluyuz" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-02-2014 16:31 - 1620 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım