Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Alevi dedesinden gündeme dair açıklama
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-06-2014 13:00 - 1626 Okunma

  Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe, Irak’ta yaşanılan Işid terörüne karşı bir basın bildirisi yayınladı.

“TEHLİKENİN BOYUTU ANLATILAMAYACAK KADAR BÜYÜK”

“Alevi-Sünni kardeştir, aramıza fitne sokan kalleştir” diyen Alevilerin; dünyanın her yerinde büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Boztepe “Gerek sınır komşumuz olan Suriye’de üç yıla yakın zamandır vekâleten süren savaşın prizmasından gördüklerimiz, yani başı kesilip ciğerleri çiğ çiğ yenilen namusları helal görülen mazlum Arap Alevileri, gerekse ülkemizde son zamanlarda yoğunlaşarak cemevlerine silahlı saldırılara dönüşen çeşitli odakların düşmanca tutumları ve son olarak Irak’ta yaşanan ve adı IŞİD olan Alevi düşmanı örgütçe doruğa vardırılan katliamlar göstermiştir ki Alevileri bekleyen tehlikenin boyutu anlatılamayacak kadar büyüktür” dedi.

“TARİHİN İZLERİ, ENDİŞEMİZİ HAKLI KILIYOR”

Boztepe “Korkmakta haklıyız. Çünkü geçmiş tarihimizin bizde bıraktıkları izler, içinde bulunduğumuz günlerde yaşananlar ve etrafımızda olup-bitenler endişeli olmamızı haklı kılmaktadır. Bu endişelerin giderilmesi konusunda kayda değer gelişmelerin olmaması; Alevilerin kendilerini ifade edebilecekleri bir iklimin oluşturulması yerine, Alevileri düşman gören ve yok edilmesi gerektiğine inanan radikal Vahabbi grupların çoğalmasına katkı sağlanmıştır” dedi.

KARDEŞ KATİLİ OLMAYACAĞIZ

Alevileri bölmek, parçalamak veya etkisizleştirmek adına hazırlanan projelerin ve bu minvalde “Anadolu Alevileri farklıdır”, “Arap Alevileri bizden değildir”, “Şiiler ile benzerliğimiz yoktur” türü söylemlerin aslında yaklaşan tehlikeyi gizlemeye veya insanların algısını değiştirip tepkisizleştirmeye matuf olduğunun farkında olduklarını dile getiren Boztepe “Gerek Arap Alevileri, gerekse Irak-İran-Lübnan-Pakistan-Azerbaycan-Bahreyn-Kuveyt-Arabistan-Afganistan vs ülkelerde ki Şiî olarak tanımlananlarla inanç birliğimiz vardır. Farklılığımız ayrı milletlerden oluşumuzdan kaynaklanan kültürel farklılıklardır. Etrafımızda gelişen olaylara, katliamlara ve vahşetlere seyirci kalamayız. Şahit olduğumuz bütün bu haksızlıklar, vahşetler karşısında kılını kıpırdatmayan dilsiz şeytanlar, elini-avucunu ovuşturan zamane Yezitleri ve bizlerden yaklaşan tehlikeleri görmezden gelmemizi bekleyen gafiller bilsinler ki; Aleviler olarak haksızlıklar karşısında susmayacağız. Vahşetleri, katliamları ve yapılan zalimlikleri dilimizin döndüğünce kınayacağız ve anlatacağız. Sükûnetimiz, sağduyulu olmamız acizliğimizden değil, Aleviler olarak oynanan oyunları bilmemizden kaynaklanmaktadır. Gerek Osmanlının çeşitli dönemlerinde gerek son yüzyılda Koçgiri, Dersim, Maraş, Çorum, Malatya, Sivas gibi birçok yerde kimi zaman katliamlar ve kimi zaman kışkırtmalar gördük. Ama ne intikam duygusu güdüp öc aldık ne de provokasyonlara asla gelmedik ve yine gelmeyeceğiz. Tarihte olmadığımız gibi yine asla kardeş katili olmayacağız, kimsenin başını tekbir getirip kesmeyeceğiz, namusunu helal bilip kızına karısına tecavüz etmeyeceğiz, mukaddesatına küfür etmeyeceğiz. Yani Habil olmayı seçeceğiz” dedi.

“MAZLUMUN YANINDA, ZALİMİN KARŞISINDAYIZ”

Sinan Boztepe “Ama kutsalımız olan Irak / Samarra şehrindeki, Hz. Muhammed’in (s.a.v) torunları; Onuncu İmamımız Ali Naki (a.s) ve Onbirinci İmamımız Hasan Askeri’nin (a.s) mübarek kabirlerine birkaç gün önce IŞİD tarafından yapılan saldırılara karşı sessiz kalamayız. Alevi gayretimiz buna izin vermez, kutsallarımıza dokundurtmayız. Gerekirse oraya gidip İmamlarımızın türbelerini ve mazlum insanları korumak için savaşmaya da hazırız! Biz Ehli Beyt’ten mazlumun yanında zalimin karşısında olmayı öğrendik” dedi.

“ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR”

Son Irak saldırılarında ortaya çıkan gerçeklerin düşündürücü olduğunu söyleyen Boztepe “Musul halkını geri çağıran ve “sivillere dokunmayacağız, Şiiler hariç!” diyen terörist IŞİD ve esir aldıkları konsolosluk çalışanları için “Serbest bırakıyoruz, zira hepsi Sünni imiş !” söylemleri karşısında hala akıllarını başına devşirmeyen akıl fukaraları, bizlere “endişelenmeyin, siz Şiilerden farklısınız, size dokunmazlar” sözleriyle yüreğimize su serpeceklerini mi zannediyorlar? Ya da buna inanacak kadar saf olduğumuzu mu sanıyorlar bu sahte dostlarımız? Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Oluşturulan bu canavar örgütün sahipleri, destekçileri, para ve silah sağlayanları şunu bilsinler ki; artık dünya, bütün özgür insanlar sizin gerçek yüzünüzü, zalimliklerinizi, canavarlığınızı biliyor ve yaptıklarınızı onaylamıyor. Bizler de Emperyalist ve Siyonist zalimlere ve bu zalimlerin piyonlarına karşı mazlumların yanında olduğumuzu değerli kamuoyuna bildirir; Devletimizi, iktidar ve muhalefet bütün siyasi partilerimizi ve özellikle Sünni kardeşlerimizi İslam âlemini kana bulayan radikal “Vahhabi” tehlikeye karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-06-2014 13:00 - 1626 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım