Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Almanya'dan Suriye'ye savaşa gidenler artıyor
“Der Spiegel” yazdı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-10-2013 18:20 - 1115 Okunma

  Alman iç istihbarat kurumu “Anayasayı Koruma Örgütü”nün hazırladığı gizli bir rapora göre, Beşar Esat rejimine karşı savaşmak için Almanya'dan Suriye'ye giden radikal İslamcıların sayısı giderek artıyor.
 
Örgütün raporunu ele geçirerek yayınlayan   “Der Spiegel” dergisindeki habere göre, şimdiye kadar en az 200 radikal İslamcı El Kaide terör örgütü saflarında savaşmak için Suriye'ye gitti.

Son haftalarda Almanya'dan gidenlerin sayısında büyük artış olduğunu kaydeden Federal Anayasayı Koruma Örgütü'ne paralel bir diğer istihbarat örgütü Federal Emniyet Teşkilatı'nın elindeki raporlarda da doğrulanan verilerde, cihatçıların El Kaide bağlantılı El Nusra cephesine katıldıkları  ve bu grup için Suriye'nin kuzeyinde Almanca bir özel kampın kurulduğundan söz ediliyor.

Güvenlik birimleri Suriye'nin şu sıralar radikal İslamcılar için ' en çekici mekana' dönüştüğü belirterek, aralarında İngiltere, Fransa, Belçika ve Danimarka'nın da bulunduğu çok sayıda Avrupa ülkesinden cihatçının destek vermek amacıyla Suriye'ye gittiğini öne sürüyor.
 
Basına daha önce yansıyan iddialara göre, Almanya'daki bazı radikal Türk, Fas ve Mısır camilerinde ve internet ortamında yapılan propaganda çalışmalarından sonra cihatçılar çoğunlukla önce Antalya’ya gidiyor, oradan da Hatay’a, ardından da savaşmak için Suriye’ye götürülüyor.
 
Der Spiegel'de yer alan raporda Almanya'dan gidenlerin en azından yarısının Alman vatandaşı olduğu ve şimdiye kadar sekizinin öldüğü belirtiliyor.
Ölenler arasında eskiden rap sanatçısı olarak tanınan ve geçtiğimiz yıllarda Müslümanlığa geçerek Ebu Talha el Almania adını alan Deso Dogg da bulunuyor. Deso Dogg, Almanya'da internetdeki sosyal sitelerden yaptığı cihad çağrıları sonrasında izini kaybettirmiş, Alman güvenlik birimleri bir süre sonra Suriye'deki radikal İslamcı muhaliflerin safına katıldığını saptamıştı.
 
Bu arada Alman yetkililer Suriye'ye giden cihatçıların orada patlayıcı madde hazırlama ve silah kullanımı gibi konularda eğitildikleri için ileride Almanya'ya geri döndükten sonra terör eylemleri planlayabileceklerinden ve Müslümanlar arasındaki radikalleşmeyi tetikleyebileceklerinden endişe ediyor.

Alman Anayasayı Koruma Örgütü, askeri darbe öncesinde aşırı dinci akımların güçlü olduğu Mısır’ın Almanya'daki aktif Salafist gruplar ve diğer aşırı İslamcıların merkezi olacağı uyarısında bulunmuş, söz konusu kişilerin Mısır’ı El Kaide’nin faal olduğu Somali ve Mali gibi ülkelere geçmek için transit ülke olarak kullandığını öne sürmüştü.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-10-2013 18:20 - 1115 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım