Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Amerika, Bölgede Terörizm Ve Uyuşturucu Maddenin Yayılma Faktörü
Amerika'nın Afganistan’ı işgal etmesi ardından bölgede terörist grupların artarak yayılmasına ilaveten bu ülkede uyuşturucu madde üretim oranı da baş döndürücü şekilde arttı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-03-2018 08:28 - 471 Okunma
İran İslami Şura Meclisi dış siyaset ve Ulusal güvenlik komisyonu sözcüsü Hüseyin Nakavi  Hüseyni  Perşembe günü meclis haber ajansına verdiği demeçte bu konuya değinerek Afganistan'daki haşhaş tarlalarının Amerika için ikinci petrol kuyularına dönüştüğünü söyledi.
 
İran İslami Şura Meclisi dış siyaset ve ulusal  güvenlik komisyonu sözcüsü ayrıca IŞİD’in Afganistan'daki varlığı ve faaliyetlerine işaretle Washington’un halihazırda IŞİD içini yeni topraklar bulmaya çalışarak bölgede güvensizliğin devam etmesi için ortam hazırlığında olduğunu söyledi.
 
Amerika ve müttefikleri 11 Eylül olayları ardından terörizm ile mücadele ve uyuşturucuyu imha etme bahanesiyle Afganistan'a saldırarak bu ülkeyi işgal ettiler. İlk başlarda uyuşturucu madde ile mücadele konusu Amerika'nın Afganistan'a saldırısının temel hedeflerinden biri olarak belirlendi fakat daha sonra İngiltere ve Amerika askerlerinin bu ülkede afyon  ekimi ve tarlalarının  genişlemesindeki gizli müdahaleleri ortaya çıktı.
 
Gerçek şu ki Afganistan'da uyuşturucu madde üretiminin artması rastlantı bir olay değildi ve her zaman Amerika ve batının destekleri ve eşliği ile gerçekleşti zira uyuşturucu satışındaki yüksek kâr her zaman Amerika ve İngiltere yetkilileri için önemli bir gelir kaynağı idi.
 
Afganistan kaçakçılarının komşu ülke sınırlarına taşıdıkları Afyon değerinin  her kilosu yaklaşık 3800 dolar  tahmin ediliyor. Bu rakam, saf Afyon'un fiyatıdır; Avrupa'da yaklaşık %30 saflık oranında her gramın fiyatı  70 dolardır. 
İngiltere basınından İndependent gazetesi bu bağlamda yayınladığı raporda, uyuşturucu madde ticareti  ile bağlantılı olan ülkeler  için elde edilen gelirin, yüksek ve önemli olduğunu yazdı. Birleşmiş Milletler verilerine göre 2008 yılına kadar Afganistan'da  yaklaşık 200 ton Afyon üretiliyordu fakat bu oran günümüzde 9000 tona ulaşmıştır.
 
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi Paris Sözleşmesi'ni koordine etmekten sorumlu Mary Anne Monir'in belirttiğine göre  2017 yılında Afganistan'da üretilen uyuşturucu madde bir önceki yıla göre yüzde 78 oranında artmıştır.  Birleşmiş Milletler yetkilisi Afganistan'da bu oranda üretilen uyuşturucu maddenin dünya için büyük bir tehlike olduğunu sözlerine ekledi.
Uyuşturucu maddenin ana transit yollarından biri ise İran’dır. İran İslam Cumhuriyeti bugüne kadar uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele bağlamında 3800 kurban verirken uyuşturucu kaçakçıları ile savaş ve mücadelede 12000 asker ve güvenlik gücü de yaralanmış veya sakat kalmıştır.
 
Iran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani  5 Aralık 2017 tarihinde Moskova'da düzenlenen dünya milletvekilleri Konferansı'nda yaptığı bir konuşmada  Afganistan'da Afyon üretimi için 400 laboratuvar bulunduğuna işaretle önemli bir noktaya değinerek dünyaya  şöyle bir soru sordu:  Acaba NATO bu laboratuvarları bombalayamaz mı?! 
Neden NATO  Afganistan'da düğünleri, düğün konvoyları bombalayabilir fakat  koordinatları belli olan laboratuvarları neden bombalamıyor?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-03-2018 08:28 - 471 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım