Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Amerika'nın İki Yüzlü Politikası Ortaya Çıktı
Bilkent Üniversitesi'nden Koray Gürbüz, ABD'nin DSG unsurlarıyla gerçekleştirdiği Rakka operasyonunun bir 'kukla tiyatrosu' olduğunu savunarak, IŞİD'in bölgedeki varlığının başka hesaplarla kullanıldığını kaydetti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-10-2017 08:54 - 583 Okunma
Salı günü YPG'nin öncülüğünü yaptığı ve ABD'nin desteklediği Demokratik Suriye Güçleri, yaklaşık beş ay süren kuşatmanın ardından, IŞİD'in fiili başkenti olarak bilinen Rakka'yı ele geçirmişti. Bugün ise kentte DSG tarafından PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri asıldı.
 
Bu durum DSG'nin PKK ile bağlantılı olup olmadığı sorusunu tekrar gündeme taşıdı. Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Bilkent Üniversitesi'nden askeri uzman Güneydoğu gazisi Koray Gürbüz, şu değerlendirmelerde bulundu.
 
"ABD, Suriye'de DEAŞ gibi PKK'nın uzantısı YPG gibi çeşitli terör örgütlerini destekleyerek Orta Doğu'da yeni düzen kurmaya çalışmakta. Ve ABD bunu sadece kendi çıkarlarını düşünerek ve acımasız bir şekilde yapıyor. ABD, DEAŞ ve YPG'ye silah desteğini veriyor. ABD, bunu her ne kadar inkar etse de yaptığı şeyler ortada. ABD'nin, DEAŞ'e destek vererek hem YPG'nin hem de Barzani'nin önünü açıp bir Kürt koridorunu çizmeye çalıştığı bilinmektedir."
 
IŞİD LİDERLERİ HAPİSTEN ÇIKTI, KİMSEDE OLMAYAN SİLAHLARLA ÖRGÜT KURDU
 
"DEAŞ'ın başındaki adamlar, Guantanamo'da yıllarca hapis yatmışlar ve birden hapisten çıkarak çok kısa bir süre içinde büyük bir terör örgütünü kurmuşlar. Ve Ortadoğu'da hiç kimsede bulunmayan silahlarla bölgeyi kan gölüne çeviriyorlar. Bu süreçte de bir Kürt koridorunun sınırları çizilmekte. Şöyle bir taktik uygulanıyor: Önce DEAŞ gidiyor ve alan kaplıyor, ardından bir yandan Peşmerge güçleri diğer yandan YPG güçleri kendi koridorlarını oluşturmaya çalışıyorlar. Bunun en son örneğini de Rakka'da gördük."
 
'ABD'NİN İKİ YÜZLÜ POLİTİKASI ORTAYA ÇIKMIŞ OLDU'
 
"Her ne kadar ABD, YPG'nin PKK ile ilişkili olmadığını iddia etse de, Rakka'da PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı. Rakka operasyonu, bir kukla tiyatrosuydu. Bundan sonra ABD, bu bölgede artık hiç kimseyi kandıramaz. Amerika'nın iki yüzlü politikası açık bir şekilde ortaya çıkmış oldu. ABD'nin buradaki en büyük amacı, Irak ve Suriye'nin toprakları üzerinden Akdeniz'e kadar bir Kürt koridorunu açmak. Bu stratejinin en büyük engeli Türkiye'dir. Hatay'ın sınırları buna engel olmakta. YPG, PKK ve Barzani, son beş yılda çıkardıkları haritalarında Hatay'ın kendi topraklarıymış gibi gösterip Türkiye'yi tehdit ediyorlar. Ama hiç şüphesiz, ABD'nin, bu politikaları yüzünden sonu hüsran olacaktır."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-10-2017 08:54 - 583 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım