Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Analist İsrail Şamir'den El- Kaide yorumu
El-Kaide neredeyse yanında ABD var
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2013 07:27 - 1317 Okunma

 Kenya’nın başkenti Nairobi’deki Westgate alışveriş merkezine düzenlenen saldırı terörizmin milli, ırkı ve devlet kimliğinin olmadığını bir kez daha açıkça gösterdi. İçinde Batılı ülkelerin vatandaşlarının da yer aldığı Somali bir terör grubu Kenya yetkililerinden intikam alma bahanesiyle Nairobi’de onlarca masum insanları öldürdü.

Eş-Şabab saldırısıyla Kenya’dan askerlerini Somali’ye gönderdiği için intkam aldığını açıkladı. Ama bu saldırı aslında – tüm medeni dünyaya yapılan bir uyarıdır.

Terörizm ile mücadeleyi zorlaştıran şey kimi zaman militanların hareketlerinin sert bir dille kınanması, kimi zaman ise bağımsızlık uğruna yapılan mücadele olarak değerlendirilmesi, bazen de tamamen göz ardı edilmesidir. Mesela, ABD Afganistan’da El Kaide ile savaşıyor, Suriye’de ise aralarında El Kaide teröristlerinin bulunduğu muhalefete silah yardımında bulunuyor.

İsrail’li analist İsrail Şamir konu ile ilgili şunu söyledi:‘El Kaide’nin ortaya çıktığı her zaman yanında hep Amerikalılar da bulunuyor. Ne kadar paradoksal olursa olsun ama Amerikalılar’ın El Kaide ile çok sıkı bağlantısı var. Benim görüşüm şudur: terörizm ABD ve müttefiklerinin sonra müdahale için sağlam bir bahaneye sahip olmak amacıyla çıkardıkları eylemlerdir. Tabii ki terörizme yol açan ciddi nedenler de var. Ama sebeplerden başka silah, lojistik yardım, basınla ilişkiler lazım. Bütün bunlar yok yerden gelmez. İşte burada bir zamana kadar bu süreci teşvik eden Amerikalılar ve müttefikleri önemli rol oynamaya başlarlar. Sonrasında onlar bu hareketi ya destekliyorlar, ya da Afganistan’da olduğu gibi onunla mücadele etmeye başlıyorlar’.

 Teröristlerin kontrol altında tutulabildiği düşüncesi çok yanlış. Evet, bir süre içinde onlar başkaların verdiği emirleri yerine getirebilirler. Ama sonra kendi hedeflerine ulaşmak için harekete geçerler. Ve ülkelerin istihbaratları vatandaşlarını ne kadar sıkı koruyorsa korusun üzerine yıkıcı ve acı darbe en beklenmedik yerden indirilebilir.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2013 07:27 - 1317 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım