Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ankara'dan Haşimi'ye Destek
İkisi Şii, beşi Sünni yargıçlardan oluşan mahkeme idam kararı verdi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-09-2012 10:18 - 1103 Okunma

 

 Irak'ta, hakkında idam kararı verilen Irak Sünni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul'dan Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanlığı konutuna geçen Haşimi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Çıkışta kısa bir açıklama yapan Haşimi, “Şu an bir açıklama yapmayacağım. Dışişleri Bakanı ile çeşitli konuları görüştük. Tabii ki içinde benimle ilgili alınan mahkeme kararı konusu da vardı. Konu ile ilgili açıklamayı bütün basın mensuplarının bulunacağı bir basın toplantısında birkaç saat içinde yapacağım. Sabırlı olun.” dedi.
Tarık El Haşimi görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı konutundan ayrıldı. 
 
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin 150 ayrı suçlama ile gıyabında yargılandığı davadan idam kararı çıktı. Haşimi ve damadı olan yardımcısı, bir avukat ve bir generalin öldürülmesinden suçlu bulundu
 
Sıkça bombaların patladığı Irak'ın en tartışmalı davası dün sonuçlandı. Çıkan tutuklama kararının ardından Başbakan Maliki'yi "cadı avcılığı yapmak" ile suçlayan Haşimi, başkent Bağdat'tan ayrılarak Kuzey Irak Kürt bölgesine geçti. Suçlamalar kapsamında korumaları tutuklanan ve gıyabında yargılanan Haşimi, avukatları tarafından temsil edildi.
 
Davanın "politik" olduğunu iddia ederek Maliki'yi suçlayan Haşimi, yöneltilen hiçbir suçlamayı da kabul etmedi. Kürt bölgesinden Katar'a ardından da Türkiye'ye gelen Haşimi hakkında devam eden dava dün sonuçlandı. Geçtiğimiz mayıs ayında başlayan ve hakkında 150 suçlama yapılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, bir avukat ve bir generalin öldürülmesinde suçlu bulundu.
 
Mahkeme ayrıca Haşim'yi Şiilere yönelik ölüm timleri kurmakla suçladı. Karar sonrası açıklama yapan mahkeme sözcüsü Abdülsettar Bayraktar, "Yüksek mahkeme cinayetten suçlu bulunan Tarık Haşimi ile damadı olan yardımcısı Ahmet Kahtan'ın asılarak idam edilmesine karar verdi" dedi. Açıklamada kararın Terörle Mücadele Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre verildiği belirtilerek, temyiz yolunun açık olduğu bildirildi.
 
 ANKARA'DAN HAŞİMİ'YE DESTEK 
Yaklaşık dört aydır Türkiye'de bulunan Haşimi kararın açıklanmasının ardından İstanbul'dan Ankara'ya giderek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Davutoğlu, Haşimi'ye "İstediğin kadar burada kalabilirsin, sonuna kadar arkandayız" mesajı verdi. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-09-2012 10:18 - 1103 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım