Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ankara'dan Şam'a zeytin dalı! Başbakan : Rejimsiz çözüm olmaz
Başbakan Binali Yıldırım, "Rejimi yok sayarak Suriye'de bir çözüm arayışı içine girersek daha uzun yıllar bu kaos devam eder."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-01-2018 21:35 - 1030 Okunma
 Ankara Şam ilişkileriyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Başbakan Binali Yıldırım'a Şam ile bir temas olup olmayacağı soruldu. Başbakan bu soruya "Rejimi yok sayarak Suriye'de bir çözüm arayışı içine girersek daha uzun yıllar bu kaos devam eder." sözleriyle yanıt verdi 
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'ye uzattığı zeytin dalı, diplomasinin de önünü açıyor. Ankara'dan peş peşe Şam'la diyalog açıklamaları geliyor. 
 
Başbakan Binali Yıldırım İstanbul'da Beyoğlu sohbetlerine katıldı. Gündeminde Afrin'deki "Zeytin Dalı Harekâtı" vardı. Harekâtın nedenlerini anlattı. Toplantıda Türkiye'nin Suriye hükümetiyle doğrudan teması olup olmadığı da soruldu. "Rejimsiz çözüm olmaz" dedi. 
 
Başbakan Yıldırım, "Esed ile bizim doğrudan bir temasımız yok. Afrin olayında da Rusya üzerinden ve daha alt düzeyde temaslar söz konusu oldu. (...) Ama geldiğimiz noktada rejim bir vaka, bir hakikat... Yani rejimi yok sayarak Suriye'de bir çözüm arayışı içine girersek daha uzun yıllar bu kaos devam eder. O yüzden tabii ki çözümde rejim de olacak ama Suriye'nin tüm etnik grupları bu çözümde yer alacak. Kimler yer almayacak? Eline silah almış, terör faaliyeti içinde olan, masum, sivil insanları katledenler bu masanın hiçbir yerinde olmayacak. Bizim şartımız bu, bunu baştan beri savunuyoruz." ifadelerini kullandı. 
 
Yıldırım, Amerika ile ilişkilerde yaşanan gerginlikle ilgili bir soru de "ABD ile ilişkilerimiz sadece YPG değil, FETÖ meselesi yüzünden gerildi." dedi. 
 
Amerika'nın FETÖ konusunda vurdumduymaz davrandığını söyleyen Yıldırım, "ABD'nin Türkiye ile ilgili nerede duracağını açık ve seçik olarak ortaya koyması lazım." diye konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-01-2018 21:35 - 1030 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım