Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Arabistan Pakistan'ı Yemen Savaşına Çekmeye Çalışıyor
Suud Rejiminin Pakistan'dan Arabistan'a asker göndermesi talebi, Pakistan'da birçok tepkiye neden oldu ve Pakistanlılar Arabistan'ın ülkelerini Yemen savaşına dahil etmesi ihtimaliden dolayı endişe duyuyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2018 09:02 - 507 Okunma

Arabistan, Pakistan hükumetinden, Suudi güvenlik güçlerine destek vermeleri amacıyla asker göndermesini istedi. Riyad'ın bu isteği resmi makamların ve halkın büyük tepkisine neden oldu çünkü Arabistan'ın Pakistan askerini Yemen savaşında kullanılmasından korkuyorlar.

El-Menar muhabiri Ruhu-l Abbas Hüseyin, Pakistan'ın başkenti İslamabad'dan aktardığı haberde şu ifadeleri kullandı: Arabistan bir kez daha Pakistan'ı Yemen savaşına çekmeye çalışıyor.

Riyad'ın talep ettiği ek asker Pakistan halkının büyük tepkisine neden oldu. Pakistan parlamentosu Pakistanlı askerlerin bilgi verilmeksizin gönderilmesini kınadı ve savunma bakanını resmi olarak bu isteğin kaynağını ve bu askerlere verilen görevin ne olduğunu açıklaması için parlamentoya çağırdı.

Pakistanlı milletvekili Kamil Ali ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Bizim itirazımızın asıl nedeni şudur; meclis böyle bir kararın dışında bırakılmıştır ancak savunma bakanı Pakistan askerinin Arabistan'da sadece güvenlik ve askeri konularda yapılan anlaşmalar gereğince eğitim amaçlı bulunacağını belirtiyor. Biz daha önce ülkemiz dışında hiçbir savaşa katılmadık.

Uluslararası ve Arap haber ajansları, Pakistan askerlerinin Arabistan'a gitmesini bir propaganda aracı olarak kullandılar ve bunu Suudi Arabistan'ın Yemen'e müdahalesine katkı sağlaması için siyasi bir araç olarak gösteriyorlar. Ancak Pakistanlılar asıl amacın farklı olduğunu düşünüyor.

Şuan Pakistan'da on binlerce Suudi asker eğitiliyor

Öte yandan bir online haber sitesi Anadolu haber ajansına dayandırdığı haberinde; on binlerce Suudi askerin şuan Pakistan'da eğitim gördüğünü yazdı. Pakistan hükumeti, Pazartesi günü on bin Suudi askerin bu ülkede eğitim görmekte olduğunu açıkladı. Öyle ki, Pakistan Savunma Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre; Pakistan Arabistan'a bin asker gönderecek. Pakistan Savunma Bakanı konunun ayrıntılarına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2018 09:02 - 507 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım