Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Arap Birliğinin kararı gayrimeşru
Esad Türk medyasına konuştu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-04-2013 10:20 - 919 Okunma

 Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Arap Birliği'nde ülkesine tahsis edilen koltuğun muhalefete devredilmesini sert bir dille eleştirdi.

    Suriye devlet televizyonunda dün (5 Nisan) yayımlanan video kaydında Esad, Arap Birliği'nin kararının gayrimeşru olduğunu belirtti.

    Öte yandan, Esad yakın tarihte Türk basınına verdiği demeçte, sadece Arap ülkelerini temsil eden Arap Birliği'nin, tüm Arap halkının temsilcisi olmadığını kaydetti. Birilerinin meşruiyetine ancak halkın karar verebileceğini söyleyen Esad, Arap Birliği'nin kimi grupların meşruiyetini tayin edemeceğini vurguladı.

    Suriye'de iktidarın devredilmesinin ya da ülkesinin parçalanmasının, bölge güvenliğine darbe vuracağını ve "domino etkisine" yol açacağını vurgulayan Esad, komşu ülkelerde veya tüm Ortadoğu'da doğacak bu istikrarsızlığın yıllarca süreceğini hatırlattı.

 "Türk hükümetinin eli Suriye'de akan kana bulaşmıştır" diyen Esad, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı yalan söylemekle suçladı. Esad, "Erdoğan'ın aklı Müslüman Kardeşler aklıdır" diyerek şunları söyledi;
 
"Eğer Erdoğan iddia ettiği gibi Suriye'deki sorunun çözümü için öneriler yapmışsa, bu önerilerin silahlı gruplara verilen destekle ne ilişkisi var? Bugün Erdoğan Katar'ın mali desteğiyle silahlı grupları getirmekte, Türkiye toprakları içinde onlara silah sağlamakta, tıbbi ve başka hizmetler sunmakta ve Suriye'ye göndermektedir. Erdoğan yalan söylüyor. Ve bu önerileri maske olarak kullanıyor. Biz herhangi bir taraftan gelen nasihatları kabul ederiz. Ve lakin Suriye'nin iç islerine müdahaleyi kabul edemeyiz." diyen Esad benimle Erdoğan arasındaki köprülerin, ilişkilerin Suriye ve Türkiye'nin çıkarlarına yansıması gerekirdi. Ve lakin, Başbakan veya hükümeti veya o hükümetteki yetkililerin Suriye halkının kanında ellerinin olması onların benimle ve Suriye halkı arasındaki köprüleri ortadan kaldırdı."

    26 Mart gününde yapılan Arap Birliği Zirvesi'nde, Şam'a tahsis edilen koltuğun, Suriyeli muhaliflere devredilmesi kararlaştırılmıştı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-04-2013 10:20 - 919 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım