Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Aşırı dinciliği araştırma merkezi'nin Suriye raporu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2013 15:54 - 1117 Okunma

 İngiltere’nin Başkenti Londra’da Aşırı Dinciliği Araştırma Merkezinin yayınladığı rapor, silahlı terör gruplarının yanında savaşmak için Suriye’ye 70 ülkeden 3,3 bin ile 11 bin arasında yabancının savaşmak için Suriye’ye yöneldiklerini ortaya çıkardı.

Rusya Today elektronik sitesi Merkezden naklen, 2011 yılı sonu ile 10 Aralık 2013 tarihleri arasında Suriye’ye 3,3 – 11 bin arasında yabancının Suriye’deki çatışma eylemlerine katılmak üzere Suriye’ye yöneldiklerini ortaya çıkarırken, bu rakamların Suriye’de şu anda savaşanlar, ülkelerine geri dönen, yakalanan ve öldürülenleride kapsadığını ifade etti.

Merkez, söz konusu yabancıların % 80’ninin Arap ve Avrupalılardan oluştuğunu geriye kalanların ise Güney Doğu Asaya’dan olduklarını belirtti.

Merkez verilerine göre, savaşanların % 18’inin başta Fransa ve İngiltere olmak üzere Batı Avrupa’dan geldiklerine Yaklaşık % 70’inin ise orta doğu ülkelerinden geldiklerine dikkat çekti.

Dışardan gelen militanların çoğunun Kaide’ye bağlı Nusra Cephesi ile Irak ve Şamda İslam Devleti adlı terör örgütlerine katıldıklarına işaret etti.

Fransız Bir Yazar Türkiye’den Yüzlerce Ton Silahın Suriye’deki Teröristlere Gönderildiği Bilgileri Ortaya Çıkardı

Bu arada Fransız yazar Jerome Bastion, Türkiye’den Suriye’ye yüzlerce ton silah ve cephanenin geçen on ay içerisinde Suriye’deki silahlı terör gruplarına taşındığını belirten resmi bilgileri ortaya çıkardı.

Yazar, Suriye Hükümetinin her zaman silahların teröristlere Türkiye’den Suriye’ye yüzlerce km’lik sınır kanalıyla taşındığını belirttiğini şu anda da resmi anketlerin bunu teyid ettiğine dikkat çekti.

Bastion, Türkiye’nin Suriye’deki teröristlere silah taşındığını her zaman yalanladığına ve Suriye’ye silahların geçtiğini gösteren hiç bir işaretin bulunmadığını söylediğine işaret edilmesi gerektiğini belirterek, geçen ay içerisinde silah ve havan kovanlarıyla yüklü bir aracın yakalandığını Tır Şoförünün ise bunların Kaide örgütüne bağlı gruplara teslim edileceğini itiraf ettiğine dikkat çekti.

Yazar, resmi ve açık rakamlar kanalıyla delilerin aleni olduğunu ve BM Ticari beyanatlarının internet sitelerinde bulunduğunu ifade etti.

Bu silahların Suriye’ye vardığını açıklayan yazar, kamuoyu araştırmalarının son aylarda Suriye’ye çok sayıda silahın geçtiğini ortaya çıkardığını, Haziran ayında 3,6 ton, Temmuzda 4,4 ton, Ağustos ayında da 10 ton silahın Guta bölgesine teslim edildiğini, daha sonra Eylül ayında bütün herkesin Suriye’ye yönelik askeri darbeyi beklediği bir anda 29 ton, Ekim ayında da 23 ton silahın teslim edildiğine dikkat çekti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2013 15:54 - 1117 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım