Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Avrasya İslam Şurası Başladı
İslam'i fobya ve takvim birliği konuları görüşülecek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-11-2012 08:17 - 1066 Okunma

  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 8. Avrasya İslâm Şûrası,  İstanbul’da başlıyor.

İslamofobinin uluslararası düzeyde nefret suçları kapsamına alınması ve İslâm dünyasında takvim birliğinin sağlanması gündemleri ile toplanacak olan şûranın açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve geçtiğimiz günlerde seçimle görev gelen Bosna- Hersek Reisul Uleması Hüseyin Kavazoviç katılacak.

Açılış töreninin ardından başkanlığını Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in yapacağı  “Avrasya’da kadim bilgi ve hikmetin temelleri” başlıklı ilk oturumda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bir tebliğ sunacak.

22 Kasım’a kadar sürecek olan Avrasya İslâm Şûrası’nda “Avrasya’da İslâm Geleneği ve Yeni Algılar”, “Geçmişten Geleceğe Avrasya’da Dini Kurumlar”, “Avrasya’da Birlikte Yaşama Tecrübesi” ve “Avrasya’da Müslümanların Geleceği” konuları masaya yatırılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Doğu bloğunun dağılmasının ardından bağımsızlıklarına kavuşan Türk cumhuriyetleri ile Türk topluluklarının bulundukları ülkelerde yaşayan soydaş ve dindaşların dini ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amaçlarıyla düzenlene şûraya, dünyanın çeşitli ülke ve bölgelerinden temsilciler katılacak.

KKTC Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay, Batı Trakya İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı, Azerbaycan Dini Kurumlarla İş Üzere Devlet Komitesi Başkanı Elşad İskenderov, Bosna-Hersek Reisul Uleması Hüseyin Kavazoviç, Rusya Federasyonu Merkezi Dini İdare Başkanı Talat Tacettin, Rusya Federasyonu Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Kosova İslâm Birliği Başkanı Naim Ternava, Karadağ İslâm Birliği Başkanı Rifat Fejziç, Arnavutluk İslâm Topluluğu Başkanı Selim Muça, Makedonya İslâm Birliği Başkanı Süleyman Recebi’nin hazır bulunacağı şûrada ayrıca Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Romanya, Çeçenistan, Litvanya, Hırvatistan, Dağıstan, Irak, Estonya, Slovenya, Tataristan, Karadağ, Moğolistan, Karaçay Çerkezya, Belarus, Gürcistan, Moldova, Kaberdey-Balkarya, Kırım, Kalmukistan, İnguşetya, Abhazya ve Başkurdistan, Belçika, Danimarka,  Polonya, Almanya ve İngiltere’den temsilciler yer alacak.

İlki 1995 yılında Ankara’da gerçekleştirilen Avrasya İslâm Şûrası’nın son toplantısı 2009’da İstanbul’da düzenlenmişti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-11-2012 08:17 - 1066 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım