Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
AWACS’lar TSK envanterine kaydedildi
Barış kartalını incelediler
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2014 15:52 - 1144 Okunma

 “Barış Kartalı” projesi kapsamında havadan erken ihbar ve kontrol uçağı AWACS’ların Hava Kuvvetleri Komutanlığı hizmetine giriş törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, dünyada çok az ülkede olan bu gelişmiş uçaklara sahip olmanın, sadece Türk Hava Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’ni çok daha güçlü kıldığını ve Türkiye’yi müttefikleri arasında ayrıcalıklı bir konuma taşıdığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, havadan erken ihbar ve kontrol sistemlerini haiz Barış Kartalı AWACS uçaklarının envantere kazandırılmasıyla ilgili törende bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“AWACS’LARLA SAVUNMA YETENEĞİMİZ DAHA İLERİ BİR AŞAMAYA GETİRİLDİ”

Bugünün, dünyanın ilk askerî havacılık teşkilatlarından biri olan ve Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözü temelinde her geçen gün gelişip güçlenen Türk Hava Kuvvetleri için özel, anlamlı ve gurur duyulacak bir gün olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bundan 100 sene önce uçakla tanışan ve 1. Dünya Harbi’nde uçak kullanmış bir milletiz ve birçok vesileyle söylediğim gibi arabadan önce uçak yapan bir ülkeyiz. Böyle bir ülkede, AWACS’larla savunma yeteneğimizin daha ileri bir aşamaya getirildiği ve birçok kritik eşiğin aşıldığını görmekten de büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi

Bu uçakların, Türkiye’yi sadece güçlü hale getirmediğini aynı zamanda caydırıcılığını da pekiştirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle tamamladı: “Her zaman söylenen bir söz vardır ‘Sulh istiyorsanız cenge hazır olacaksınız’. İsmini de ‘Barış’ koydunuz ama dörde tamamlanacak. Dördünün ismini de Doğu, Batı, Kuzey, Güney şeklinde gayet güzel tespit etmişsiniz. Bundan dolayı da tebrik ediyorum ve bu uçakların hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) uçağının hizmete girişinin anısına protokol üyeleri sahneye çıkarak anı fotoğrafı çektirdi. Törenin ardından, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler HİK uçağını gezdi. Cumhurbaşkanı Gül, uçağın kokpitinde incelemelerde bulundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2014 15:52 - 1144 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım