Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ayetullah Hamanei'den nüfus politikası tebliği
Tebliğde 14 madde yer alıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09:00 - 960 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei ülkenin nüfus politikalarını, nizamın maslahatını belirleme kurumu ile istişarenin ardından anayasanın 110. maddesinin birinci bendine istinaden tebliğ etti.

Nüfus politikalarına uygun geniş kapsamlı planların hazırlanması, nüfus meselesinin milli iktidar ve kalkınma üzerindeki etkisi ve nüfus artış oranı düşüşünün telafi edilmesi, izdivaç yolundaki engellerin kaldırılması, aile ocağının kurulmasının kolaylaştırılması ve salih ve etkili evlatların yetiştirilmesi, İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei'nin tebliğ ettiği genel politikaların önemli başlıklarını oluşturuyor.

Ayetullah Hamenei'nin tebliğ ettiği nüfus politikasında, nüfus meselesinin milli iktidar alanında önemi ve ülkenin şimdiki nüfusunun genç ve dinamik olmasının bir fırsat ve bir meziyet olduğu belirtilerek, geçmiş yıllarda nüfus artış oranının düşük olmasını telafi etmek amacıyla nüfus politikalarının, belirlenen çerçevede uygulanması vurgulandı.

Ayetullah Hamenei bu alanda ilgili devlet erkânları ve kurumları arasında gereken koordinasyon ve görev paylaşımın büyük bir titizlikle, hızlı ve güçlü bir şekilde yapılmasını ve uygulanan politikaların sonuçları rasat edilerek rapor edilmesini vurguladı.

İslami yaşam tarzının yaygınlaştırılması ve kurumsallaştırılması, Batı tarzı yaşam modelinin uygunsuz boyutları ile mücadele edilmesi, başta Fars körfezi ve Umman denizinde yer alan İran adaları olmak üzere ülkede yeni yaşam merkezlerinin oluşturulması ve bunun için gerekli altyapıların hazırlanması, İran'a göç ve tersine göç sürecinin nüfus politikalarına uygun biçimde yönetilmesi ve yurt dışında yaşayan İranlı vatandaşların İran'a gelmeleri ve yatırım yapmaları için teşvik edilmeleri, bu kesimin yetenek ve kapasitelerinden yararlanılması, İslam inkılabı rehberi Ayetullah  Hamenei'nin üzerine vurgu yaptığı politikaların diğer bazı başlıklarıydı.

İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyit Ali Hamenei'nin nüfus politikasını tebliğ ettiği mektupta 14 madde yer alıyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09:00 - 960 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
16-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım