Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ayetullah Hamaney'den Filistin mesajları
Gazze gibi Batı Şeria da silahlanmalı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-07-2014 09:40 - 1023 Okunma

Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Ali Hamenei, üniversite öğrencilerini kabulü sırasında yaptığı konuşmasında Gazze’de yaşanan gelişmelere de değindi.

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei, konuşmasının İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve Filistin direnişi ile ilgili bölümlerinde şunları söyledi:

Tasavvurları aşan bu cinayet, yırtıcı hayvan niteliğindeki çocuk katili rejimin zati gerçekliğidir, bunun tek ilacı da bu rejimin yok olmasıdır. Filistin’in kararlı ve silahlı direnişi ve bunun Batı Şeria’ya yayılması bu vahşi rejime karşı koymanın tek yoludur.

ABD ve Batı’nın Siyonistlerin cinayetlerine yönelik çirkin savunusu, bizim Batı’ya dair bakış açımızı ve tutumumuzu etkilemesi gereken önemli bir tecrübedir. Amerika’nın gerçekliğinin ve hakikatinin bu olduğunu bilerek İran halkı Dünya Kudüs Günü’nde görkemli bir şekilde mazlumun dostu, zalimin ise düşmanı olduğunu gösterecektir.

Bu olaylar, gayri meşru ve yapay rejimin 66 yıl boyunca defalarca gurur ve küstahlıkla uyguladığı şiddet ve demir yumruk politikasıdır.

Filistin sorununun çözümüne dair İran İslam Cumhuriyeti  en mantıklı ve pratik yolunu uluslararası topluma sunmuştur.

Bu çözüm yolu temelinde bu bölgede yaşayan halklar ve bu bölgeye mensup olan halklar arasında nasıl bir devlet olması gerektiği konusunda bir referandum yapılmalıdır. Bu yol, yapay ve gasıp Siyonist rejimi ortadan kaldıracaktır.

Hiç kimse Gazze’deki füzeler olmasa Siyonist rejimin rahat duracağını sanmamalıdır. Zira Batı Şeria’da füze veya silah yok sadece taş var; ama bu rejim oradaki insanları da öldürmekte ve aşağılamaktadır.

 Arafat’ı bile aşağıladılar

İşgalciler kendileriyle anlaşmaya çalışanlara bile farklı davranmadılar. Yalnızca Filistinlilerin güçlü direnişinin bunları geri adım attırma ihtimali söz konusudur.

İnsanlığın düşünce ve tasavvurları aşan cinayetler işleyen bu rejim, Filistinlilerin kararlı direnişi karşısında aciz kaldı ve çare arayışına başladı. Bu, Siyonistlerin yalnızca gücün dilinden anladığının ispatıdır.

Batı Şeria da silahlanmalı

İşte bu gerçekliği dikkate alarak biz Batı Şeria’nın da tıpkı Gazze gibi silahlanması gerektiğine inanıyoruz. Filistin’in geleceğini düşünenlerin bu konuda çalışması gerekiyor. Ancak bu şekilde Filistin halkının çektiği acılar İsrail zayıflatılarak hafifletilebilir.

Bazı Batılı devletler, özellikle de iğrenç Amerika ve İngiltere, normal bir insanın dahi kabul edemeyeceği bu cinayetleri açıkça savunuyor.

ABD Başkanı bu çocuk cinayetleri ve yıkım karşısında maskara bir mantıkla İsrail’in kendi güvenliğini savunma hakkı olduğunu söylüyor. Ama Filistinlilerin kendi hayatlarını ve güvenlikleirni savunma hakkı bulunmuyor öyle mi?! diye sordu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-07-2014 09:40 - 1023 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
16-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım