Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bahreyn'de Alim ve İnsan Hakları Aktivistler Susturulmak İçin Tutuklanıyor
El-Menar televizyonunun haberine göre, Bahreyn’de Rejim güçleri bir grup Alim ve insan hakları aktivistini tutukladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-07-2017 11:54 - 442 Okunma
Bahreyn hapishanelerindeki tutuklular artık topluca açlık grevi yapmayı düşünüyor. Halife Hanedanı Rejimi yetkilileri, Âlim ve insan hakları aktivistlerine yönelik baskıcı uygulamalarını yeni tutuklamalar yaparak sürdürüyor. Halife Hanedanı Rejimi güçleri Şeyh Kâzım Derviş’i herhangi belirgin bir suçlamada bulunmaksızın adli soruşturma bürosuna götürdü. 
 
Şeyh Kâzım Derviş,  Şeyh Hani el-Bena’ın Havz el-Cavs geçici gözaltı merkezinde oğluyla yaptığı görüşmeden yaklaşık 12 saat sonra tutuklandı. 
 
Bahreyn savcılığı Şeyh Hani’ye herhangi bir suçlama yöneltmeksizin tahkikatı tamamlama bahanesiyle onun iki hafta tutuklu kalmasına karar verdi. Sivil giyinimli, silahlı ve maskeli güçler Salı günü sabah saatlerinde insan hakları savunucusu Ebtesam el-Saih hanımın ve Muhammed Halil el-Şahuri’nin evine baskın düzenleyerek onları kamu idaresi ve cezai soruşturma merkezine götürdü.  
 
Uluslararası insan hakları örgütleri bu iki insan hakları aktivistinin tutuklanması ve bu kişilere sorgulama sırasında işkence yapılmasıyla ilgili olarak endişelerini dile getirdiler. 
 
Uluslararası insan hakları örgütleri bu tutuklamaların Halife Hanedanı Rejimi’nin sürekli olarak işlediği cinayetleri ortaya çıkarmak isteyen kişilere gözdağı vermek amacıyla yapıldığına inanmaktadır. 
 
El-Cov ve Havz el-Cavs hapishanelerindeki tutuklular tedirgin oldukları Halife Hanedanı Rejimi’nin baskıcı uygulamaları karşısında açıklamada bulundular; elimizden giden haklar adına toplu açlık grevine başlayacağız. 
 
Bahreyn’deki düşünce tutukluları sürekli kısıtlamalar, işkence, kötü muamele ve tüm bunlara ilave olarak dini vazifelerin yerine getirilmesinin engellenmesi nedeniyle ciddi sıkıntı yaşıyorlar. 
 
El-Cov merkezinde bulunan kaynaklarca şu bilgiler verildi: Hapishane müdürü Husnü’l Muşeymi Bahreyn Özgürlükler ve Demokrasi Hareketi genel sekreterini tedavisini engelledi. Öyle ki bu kişi ciddi bir deri hastalığına yakalanmıştır.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-07-2017 11:54 - 442 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım