Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bahreyn ilk kez İsrail’e resmi heyet gönderecek
İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Bahreyn’den yola çıkan bir heyet ilk kez İsrail’e açıkça resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. İsrail medyası bu ziyaretin 'barış içinde bir arada yaşama' arayışının bir neticesi olduğunu beyan etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-01-2018 08:21 - 549 Okunma
İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Bahreyn’den yola çıkan bir heyet ilk kez İsrail’e açıkça resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. İsrail medyası bu ziyaretin 'barış içinde bir arada yaşama' arayışının bir neticesi olduğunu beyan etti.
 
 'Times of Israel' internet sitesinde yer alan haberde, Hamad bin İsa Al-Halife’nin 'İşte Bahreyn!' heyetini göndererek 'barış' ve 'dinler arası küresel hoşgörünün korunması' mesajı verdiği ifade edildi.
 
Heyete başkanlık eden ve hükümetten bağımsız bir kuruluşun da lideri olan Betsy Matheson, Times of Israel’e yaptığı açıklamada 'Hükümetlerin müdahalesi olmadan barış içinde bir arada yaşamanın mümkün olduğunun mesajını vermeyi hedefliyoruz' ifadelerini kullandı.
 
Şii ve Sünni Müslümanlardan, Budistlerden, Hristiyanlardan, Hindulardan ve Sihlerden oluşan 24 kişilik heyetin, merkezi Amerika’da olan Simon Wiesenthal Yahudi İnsan Hakları Kuruluşunda ağırlanacağını ifade eden internet sitesinde, Matheson’ın şu ifadelerine de yer verildi:
 
 'Kuruluşumuz Bahreyn’de hakim olan dini özgürlükleri ve barış içinde bir arada yaşanmasını memnuniyetle karşılıyor. Her dinden insan Bahreyn’de karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde bir arada yaşıyor. Heyet İsrail’e Los Angeles’taki Simon Wiesenthal Merkezi’nden olan Haham Marvin Hare ve Haham Abraham Cooper’ın Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al-Halife ile yaptıkları görüşmede yönelttikleri davet üzerine gelme kararı almıştı.'
 
 Matheson, Haham Hare ve Bahreyn kralı arasında geçen görüşmede, Haham Hare’in İsrail’e daveti üzerine Bahreyn Kralının 'Bahreyn vatandaşlarının dünyanın dört bir yanında diledikleri her mekana gitme imkanları var. Bu konuda bir sınırlama yok' şeklinde cevap verdiğini aktardı.
 
Nitekim geçtiğimiz ay Bahreyn’in tanınmış isimleri tarafından 'barış mesajı göndermek amacıyla' İsrail’e bir ziyaret gerçekleştirilmişti. Times of Israel’in haberine göre heyet, Bahreyn kralının dini özgürlükleri önemsediğini, dinler arası diyalogdan yana olduğunu, genç neslin eğitimini öncelediğini ve özellikle de bu sene Manama’da 'Kral Hamad Barış İçinde Bir Arada Yaşama Merkezi' açmayı planladığını ifade etmişti.
 
 Matheson ise böyle bir merkezin İsrail-Filistinliler arasındaki barış görüşmeleri için örnek bir mekan olabileceğini belirtmişti.
 
 Nitekim ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’le ilgili kararından bir süre sonra Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek üzere işgal güçlerinin korumasıyla Aksa’ya gelen Bahreyn heyeti Mescid-i Aksa görevlileri tarafından kovulmuştu.
 
 Bahreyn’de Siyonist Düşmanla Normalleşmeye Karşı Direniş Birliği ise Trump’ın kararını telin etmek ve Bahreyn heyetinin ziyaretini kınamak maksadıyla Beyrut’taki Sabra-Şatilla Mülteci Kampına bir ziyaret gerçekleştirmişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-01-2018 08:21 - 549 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım