Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bakü’de Türkiye, İran ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları Üçlü Zirvesi
İran-Türkiye-Azerbaycan Cumhuriyeti Üçlü Zirvesi İran Dışişleri Bakanı Zarif’in katılımıyla Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’de düzenlendi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-12-2017 17:01 - 535 Okunma
Bakü’de beşincisi düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-İran Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif,  Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov  bir araya geldi.
 
Toplantıda siyasi, ekonomik ve kültürel konular başta olmak üzere geniş yelpazedeki konularda görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Son günlerde sözü geçen üçlü zirveyle ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bu sene beşincisi Bakü’de düzenlenecek zirvede, ticari ilişkiler, enerji, ulaşım ve enerji gibi konuların yanında üç ülkeyi ilgilendiren meseleler hem de bölgedeki sorunların çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunulacak” ifadelerine yer verilmişti.
 
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bu görüşmeden önce Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.
 
İkili görüşmede, Tahran-Ankara ilişkilerinin yanı sıra bölgedeki son gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Bugün sabah saatlerinde Zarif ile Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Memmedyarov arasında gerçekleşen karşılıklı görüşmede ise ikili ilişkiler ile birlikte dimiryolu projeleri başta olmak üzere ekonomik alanı ile Hazar Denizi’nin enerji havzalarında ortak işbirliğinin geliştirilmesi konuşuldu.
 
İran Dışişleri Bakanı Zarif dün de Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile biraraya gelerek, ikili ilişkiler ve bölgesel meseleleri görüştü.
 
Zarif sözkonusu görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  son 4 yılda iki ülke cumhurbaşkanlarının 10 kez görüştüklerini belirterek, bu sayıda görüşmenin İran, komşu ve kardeş Azerbaycan Cumhuriyetiyle yakınlığını ve dostluğunu gösterdiğini söyledi.
 
İran Dışişleri Bakanı , dün ayrıca İran’ın Bakü’de yeniden onarılan büyükelçilik binasını  ziyaret etti.
 
Zarif, Bakü’de yaptığı açıklamada ayrıca İran, Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti dışişleri bakanlarının  iktisadi işbirlikleri ve terörizmle mücadeleyi  görüşmeye devam edeceklerini söyledi.
 
Zarif dün üç ülke dışişleri bakanları oturumuna katılmak için Bakü’ye gitmişti.
 
İran, Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti  dışişleri bakanları bugün  Bakü’de bir araya gelecekler.
 
Bu arada, İran-Türkiye-Azerbaycan Üçlü Zirvesi’ne katılmak üzere Bakü’ye giden Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bu kentte yaşayan İranlı vatandaşlarla bir araya gelerek, İranlıları dünyanın en başarılı, gelişmiş ve kültürlü insanları olarak nitelendirdi.
 
İran’da geçen sene ilan edilen vatandaşlık hakları bildirgesine de değinen Zarif, “Bölgedeki ülkelere bakıp güvenlik konusuyla ülkemizin üretim ve teknoloji alanında öncülük yapmasını göz önünde bulundurursak, vatandaşlık hakları daha belirgin bir hal alır” ifadelerinde bulundu.
 
İran Dışişleri Bakanı dün akşam saatlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye ayak basmıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-12-2017 17:01 - 535 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım