Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Başbakan: "İki husustan taviz verilmeyecek"
"Kamu düzeni bir müzakere konusu değildir"
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2014 12:57 - 932 Okunma

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanlığında bilgilendirme toplantısına katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"İKİ HUSUSTAN TAVİZ VERİLMEYECEK"

Sokak eylemlerinden en çok zararı Kürt vatandaşların gördüğünün altını çizen Davutoğlu, "Kamu düzeni dışına çıkan, hukuki olma niteliği kaybeden, bayramda dahi milletin huzurunu bozan yaklaşımlara karşı tutumumuz açık ve nettir. Çözüm sürecini bu vandalizme kurban vermeyiz. Çözüm sürecinde sadakatten bahsediliyorsa herkes üzerine düşeni yapmak durumundadır" dedi.

Davutoğlu, "Bugün yapılan açıklamalar ne olursa olsun bizim için bundan sonra hiç taviz vermeden ele alacağımız iki husus vardır: Kamu düzeni ve hukuki sorumluluk" diye konuştu.

Kamu düzeni için herhangi bir müzakerenin söz konusu olmadığını belirten Davutoğlu, "Kamu düzenini temin etmek bir görevdir. Kamu düzeninin olmadığı yerde çözüm süreci de olmaz" dedi.

"KARDEŞLİK DUYGUSUYLA YAKLAŞIYORUZ"

Kobani'den gelenlerin Türkiye tarafından karşılandığının altını çizen Davutoğlu "Suriye’deki bütün kesimlere aynı kardeşlik duygusuyla yaklaşıyoruz. Merhametimiz şefkatimiz ve elimizden geldiği kadar kudretimizle yardım ediyoruz" dedi.

"YARGI GÜÇ MÜCADELESİNİN ALANI DEĞİLDİR"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"HSYK ve yargı bir güç mücadelesinin alanı değildir, bir vicdan alanıdır. Güç alanı haline getirildiği zaman ve 'Ben burayı ele geçirirsem, şu ve diğer güçler üzerinde bir otorite kurarım, denetim kurarım' dediğinizde yargı vicdanını kaybetmeye başlar. Hakimlerimiz ve savcılarımız tek tek en doğru kararı verme yetisine sahip oldukları için bu makamlara gelmişlerdir. Onların bu kararları tek başına vermeleri HSYK gibi bütün bu vicdanın kurumsal uygulama alanı olan bir konuda, toplumun bütün kesimlerini temsil eden, herkesi bünyesinde bulunduran, topluma güven veren bir yapının ortaya çıkması önemlidir.

Bir kez daha buradan bütün yargı mensuplarına sesleniyorum. Yargıyı artık salt bir vicdan alanı haline dönüştürme konusundaki çabalara gayret, destek verin. Kim ve ne şekilde olursa olsun, yargı üzerinde şu veya bu grubun, şu veya bu yaklaşımın egemen olması değil yargıya sadece vicdanın, sadece toplumsal güvenin egemen olmasını temin ediniz"

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2014 12:57 - 932 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım