Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Başbakan Yıldırım: "Suriye’de de Güzel Gelişmeler Yaşayacağız"
Çankaya Köşkü’nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleri ile istişare toplantısında bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, ‘Nasıl Rusya ile işleri tekrar rayına soktuysak, Suriye’de de bölgedeki diğer ülkelerde de çok daha güzel gelişmeleri inşallah yaşayacağız. Bunun süreci başlamıştır’dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-08-2016 11:12 - 1099 Okunma
Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin, “Bu darbede dostumuzu, düşmanımızı gördük. Turnusol kağıdı gibi her şey ortaya çıktı. Onun için gelecek pazarlarımızı, gelecek ufkumuzu yeni baştan gözden geçirip gelecekte sorun yaşamamamız için mutlaka pazar çeşitliliğine önem vermemiz lazım.” dedi.
 
Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.
 
TİM üyelerine, “Sizleri Başbakanlıkta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Şu an Türkiye’nin her köşesinden 400’ün üzerinden ihracatçı, birlik temsilcimiz var. Sizler, ekonomimizin bel kemiği, özel sektörün dünyaya açılan yüzüsünüz. Sizler, yatırım yapan, üreten, ihracat yapıp istihdam oluşturan sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı temsil ediyorsunuz. Ekonominin çarkını döndüren sizlersiniz.” diye seslenen Yıldırım, ihracatçıların, Türkiye’nin adını ve logosunu, dünyanın dört bir yanına taşıdığını, ihraç edilen her ürünün Türkiye’nin gücünün bir göstergesi olduğunu belirtti.
 
‘RUHLARINI 1 DOLARA SATTILAR’
 
15 Temmuz gecesi FETÖ örgütünün darbe girişimine bir millet olarak şahit olduklarını, bütün dünyanın şahit olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
 
“O gece ruhlarını 1 dolara satmış olanlar, Cumhurbaşkanlığını, Meclisi, Başbakanlıkı, MİT’i, TÜRKSAT’ı, Boğaz Köprüsü’nü bombaladılar, insanların üzerine ateş açtılar, taradılar. Acımasızca milletin verdiği paralarla alınan o uçakları, tankları, tüfekleri milletin üzerine çevirdiler. Milletimize, devletimize, huzurumuza, kardeşliğimize, demokrasimize kurşun attılar. O gece Türkiye’yi karanlığa gömmek, üretimi durdurmak, Türkiye’yi kaosa sürüklemek istediler ama başaramadılar.
 
Niçin başaramadılar? Çünkü ülkesine inanan, ülkesini deli gibi seven bir Cumhurbaşkanı var, bir başkomutan var. Darbeciler karşısında dimdik, ‘Biz buradayız, bizim üzerimizden geçemeden bu işi yapamazsınız.’ diyen bir hükümet var. Seçilmiş bir parlamento var, bombaların altında toplanıp bu darbeye karşı net bir duruş gösteren milli irade var. ‘Bağımsızlık kayıtsız şartsız milletindir.’ diyen bir Meclis var. Onun için başaramadılar. Her şeyi inceden hesap ettiler, bütün birlikleri elde ettiler, bütün silahları ele geçirdiler, askerin, polisin, yargının kılcal damarlarına kadar nüfuz ettiler ama bir şeyi unuttular, milleti unuttular. Milleti hesap etmediler. Hakk’ın ve halkın hesabı, tankların hesabını yerle bir etti.”
 
İSRAİL VE RUSYA GİBİ SURİYE’DE DE GÜZEL ŞEYLER OLACAK’
 
Yıldırım sözlerine, “Nasıl İsrail ile sorunlarımızı bir noktaya getirdiysek, çözdüysek, nasıl Rusya ile işleri tekrar rayına soktuysak, Suriye’de de bölgedeki diğer ülkelerde de çok daha güzel gelişmeleri inşallah yaşayacağız. Bunun süreci başlamıştır, adımları atılmıştır. Bunun sonuçlarını da hep beraber göreceğiz.” şeklinde devam etti.
 
‘BELAYI HEP BİRLİKTE DEF ETTİK’
 
Yıldırım, “Millet olarak hep birlikte ayağa kalktık ve büyük bir belayı defettik, büyük bir vesayet odağını yok ettik. Vatandaşlarımız arasına ayrılık tohumları atan bir örgütü çökerttik. ‘Himmet’ diye haraç toplayan, soruları çalan, şantaj yapan, tehdit eden, insanların haremine giren, onları fişleyen bu alçak örgütü çökerttik.” dedi.
 
FETÖ’cülerin darbe girişimleriyle Türkiye’nin büyümesinin, kalkınmasının önüne geçmeyi istediklerini, ancak başaramadıklarını vurgulayan Yıldırım, “Demokrasiye bomba attılar, milli iradeye silah çektiler, milli egemenliğin tecelligahı olan Meclisi başımıza yıkmak istediler. FETÖ ve arkasındaki güç, her kimse Türkiye’yi alt edeceğini zannetti, içine kapanacağını zannetti, dünyadan koparacaklarını zannettiler ama başaramadılar. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için şeytanın aklına gelmeyecek hesaplar yaptılar, alçakça tuzaklar kurdular ama Mevlam tuzaklarını başlarına yıktı.” diye konuştu.
 
‘TÜRKİYE, BU TEŞEBBÜSTEN EN ÜST DÜZEYDE ETKİLENMİŞTİR’
 
Yıldırım, “En güçlü ekonomilerin sarsıldığı küresel kriz döneminde dahi büyümesini sürdüren Türkiye, bu hain teşebbüsten en alt düzeyde etkilenmiştir” ifadesini kullanan Yıldırım, “Etkilenme düzeyi nedir diye sorarsanız, Rusya ile uçak krizi yaşadığımız dönemde ekonomimiz, ekonomik göstergemiz ne kadar değiştiyse, bu hain darbe teşebbüsünde de aynı şekilde olmuştur.” değerlendirmesinde bulundu.
 
‘DOSTLARIMIZA ÇAĞRIMIZ’
 
Başbakan Binali Yıldırım, “Dostlarımıza son çağrımız şu, bırakın, Türkiye’nin enerjisini azaltacak adamların oyunlarıyla boş vakit geçirmeyin. Türkiye’nin dostluğuna güvenin, Türkiye’nin dostluğu sizin de bölgenin de dünyanın da barışı ve esenliği için vazgeçilmezdir.” dedi. Yıldırım, bir daha darbe girişimine yeltenenler olunca, başlarına ne geleceğinin de bilinmesi gerektiğinin altını çizerek, “(Bu olmadı bir daha deneriz) diye aklından geçirenler varsa bu işin tekrarı yok. Bu işin tekrarında ne olacağını iyi hesap etsinler. Dostlarımıza son çağrımız şu, bırakın Türkiye’nin enerjisini azaltacak adamların oyunlarıyla boş vakit geçirmeyin, Türkiye’nin dostluğuna güvenin, Türkiye’nin dostluğu sizin de bölgenin de dünyanın da barışı ve esenliği için vazgeçilmezdir.” diye konuştu.
 
‘NE RUSYA NE BİZ SÜRDÜREMEDİK’
 
Rusya’nın talihsiz bir olay yaşadığına dikkati çeken Başbakan Yıldırım, “Ne Rusya ne biz, sürdüremedik. Bir araya geldik, yanlış sona erdi. Artık yönümüzü daha ileriye, daha güzel işbirliklerine çevirdik.” dedi. Yıldırım, bu durumun her iki ülke halkı için olması gereken bir şey olduğunu söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-08-2016 11:12 - 1099 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım