Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Başbakan Yıldırım’dan İşbirliği Mesajı
İran Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri dün Türkiye Başbakanı Binali Yıldırımla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cihangiri Türkiye ve İran arasında yeni bir döneminin başlamasının ve iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi vurgusunu yaptı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-06-2016 12:09 - 925 Okunma
Cihangiri, Davutoğlu’nun iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde olan çabalarına teşekkürlerini bildirerek İran’ın tüm ekonomik alanlarda Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye hazır olduğunu açıkladı.
 
Cihangiri İran ve Türkiye halklarının; tarihsel, kültürel ve dini ortaklıklarını vurgulayarak her iki ülke ihtilafları olduğu konuları konuşarak çözmeli ve ortak oldukları noktalar üzerinde işbirliklerini ilerletmelidirler bölge halklarının bizden olan beklentisi budur.
 
İran Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı, Türkiye Başbakanının Türkiye’ye davetini kabul ederek en yakın zamanda Türkiye ziyaretini gerçekleştireceğini söyledi.
 
Binali Yıldırım da bu telefon görüşmesinde, İran’la ilişkilerin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayarak kendisinin, Türk devletinin ve halkının İran İslam Cumhuriyeti ile olan ilişkilerin gelişmesinde gönüllü olduğunu söyledi.
 
Yıldırım İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretinde iki ülke arasında alınan kararları hatırlatarak, ben Türkiye Cumhuriyeti başbakanı olarak bu kararları gerçekleştirmek için sorumluyum ve iki ülke arasında uzun süreli ilişkileri ve yatırımları çeşitli alanlarda gerçekleşmesini planlamalıyım.
 
Yıldırım, bölge sorunlarında İran ve Türkiye’nin işbirliği yapmasının gerekli olduğunu söyleyerek, bölge halklarının ağrı ve acıları tüm Müslüman halklarının ağrısıdır ve iki ülke bu ağrıların derinleşmemesi konusunda sorumludurlar.
 
Türkiye Cumhuriyeti başbakanı bölge sorunlarının sadece bölge devletlerinin eliyle çözüleceğinin altını çizerek devam etti: başka ülkelerin bölgemizde önemli bir iş yapacaklarını beklememeliyiz. Onlar, bölgede sadece kendi çıkarlarının peşindedirler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-06-2016 12:09 - 925 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım