Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Basra Valisi'nden ABD İddialarına Yalanlama
Irak'ın Basra kentinde son dönemde yaşanan hareketlilik, Amerika Birleşik Devletleri'nin Basra Konsolosluğunu kapatmasıyla sonuçlandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2018 10:00 - 488 Okunma
Basra'daki konsolosluğu kapatma kararı alan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Pompeo, konsolosluğun kapatılmasında İran'ı suçlamıştı.
 
Amerikalı yetkililer, konsolosluklarına yönelik havan saldırılarının arkasında İran olduğunu iddia ederek, Tahran yönetiminin Basra'da belirleyici bir güce sahip olduklarını ileri sürdüler.
 
Basra Valisi Esad El İdani, Amerika'nın Basra Konsolosluğunu güvenlik gerekçesiyle kapattıkları iddialarına yanıt verdi.
 
İran'ın Basra'yı kontrol ettiği iddialarını yalanlayan Basra Valisi, Washington yönetimini jeopolitik nedenlerle hareket etmekle suçladı.
 
Basra Valisi El İdani, Amerika'ya, "2003'te Basra'da güvenlik daha kötü bir durumdaydı. Konsolosluğu o dönem neden kapatmadınız?" sorusunu yöneltti.
 
Basra Valisi Esad El İdani, Basra'nın İran'a birkaç kilometre uzaklıkta olan bir şehir olduğunu, Basra'da son yaşanan olaylar sonrası ortaya atılan "İran Basra'da belirleyici güce sahip olduğunu" iddialarının abartılı olduğunun altını çizdi.
 
Basra Valisi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Basra'daki olaylar sonrası ortaya atılan 'İran, Basra'da belirleyici güce sahip' iddiaları ziyadesiyle abartılı yorumlardır. İran, Basra'da belirleyici bir güce sahip olsaydı, konsoloslukları ateşe verilmezdi. İran, Basra üzerinde kontrol gücüne sahip değildir."
 
BAŞBAKAN İBADİ İLE BASRA VALİSİ BİRBİRİNE GİRMİŞ
 
Öte taraftan, su kirliliği, elektrik kesintisi ve yolsuzluk temelli Basra'da son aylarda yaşanan gösterilerle ilgili dikkat çekici bir detay ortaya çıktı.
 
Basra'da gösterilerin devam ettiği süreçte Başbakan Haydar El İbadi ve Basra Valisi Esad El İdani arasında tartışmalı bir toplantı gerçekleşti.
 
Gerçekleşen toplantıda, Basra'da yaşanan gösterilerle ilgili Başbakan İbadi ve Vali İdani birbirlerini suçladılar.
 
Toplantıda, Basra Valisi Esad El İdani, ağır suçlamalarda bulunarak şu ifadelerle Başbakan İbadi'ye sert çıktığı iddia edildi: "Basra yanıyor! Bakanların açıklamalarına bakarsak sanki farklı bir dünyada yaşıyoruz. Ben ısrarla geçmişte söyledim ve tekrar söylüyorum; Polis müdürü rüşvet alıyor. Ama kimse beni dinlemedi."
 
Basra Valisi'nin bu sert çıkışına Başbakan İbadi'nin, "Senin görevin Bağdat'ta değil, Basra'da" diyerek karşılık verdiği belirtildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2018 10:00 - 488 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım